Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Cimdars paziņojumu par referenduma datumu neuzskata par saistošu CVK

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars paziņojumu par referenduma datumu dēvē par politisku un neuzskata to par saistošu CVK.

Atbildot uz aģentūras BNS jautājumu, vai izjūt politisku spiedienu, Cimdars uzsvēra: "Ja kāds ir izplatījis viedokli, ka balsojumam Saeimā obligāti jābūt decembrī un referendumam – 18.februārī, tas ir viedoklis un uzskatāms par politisku paziņojumu, un tas nav saistošs Centrālajai vēlēšanu komisijai."


Arī CVK locekļu Raimonda Olehno un Elizabetes Krivcovas paziņojums, ka uz CVK tiek izdarīts politiskais spiediens, ir vērtējams kā politisks paziņojums, norādīja Cimdars.

Savukārt uz jautājumu, vai komisija iesniegtos parakstus varētu pārbaudīt līdz 22.decembrim, lai Saeima par tiem varētu nobalsot jau rudens sesijā, Cimdars atbildēja, ka parakstu pārbaude ilgst trīs līdz četras nedēļas. "Mēs strādājam savā ritmā. Mēs nekad neesam vilkuši garumā," viņš piebilda.


Ja Saeima Satversmes grozījumus, kas paredz divvalodību Latvijā, skatīs jau 22.decembrī, kas ir pēdējā Saeimas sēde rudens sesijā, tad referendumu ir iespējams rīkot 18.februārī, jo referendums ir jāizsludina divu mēnešu laikā, atzina Cimdars.

Nākamnedēļ plānots pabeigt datu ievadi, un pēc tam sāksies personu pārbaude. Cimdars nevarēja prognozēt, cik ilgā laikā varētu pabeigt parakstu pārbaudi.

Cimdars arī norādīja, ka referendums par krievu valodas statusu Latvijā būs jebkurā gadījumā, jo neatkarīgi no Saeimas lēmuma par to jāizsakās arī tautai. "Nav šaubu, ka referendums būs," viņš piemetināja.

CVK jau ir sākusi gatavoties referendumam, tostarp rēķinot nepieciešamo finansējumu.

Provizoriskie dati liecina, ka Centrālās vēlēšanu komisijas rīkotajā parakstu vākšanā Satversmes grozījumu ierosināšanai par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai piedalījušies 183 046 cilvēki. Parakstu vākšana beidzās 30.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas