Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

Ciparu apraidē testa režīmā sāk raidīt arī Latgales reģionālā televīzija

No piektdienas ciparu apraidē testa režīmā sāk raidīt arī Latgales TV,informē Lattelecom. Nākamnedēļ _Latgales TV _plāno pilnībā pārtraukt analogo apraidi un turpmāk raidīt tikai ciparu formātā.

Kā jau vēstīts, aprīļa beigās testa režīmā ciparu apraidē sāka raidīt pirmā reģionālā televīzijaVidzemes TV. Tādējādi šis kanāls kļuva pieejams tiem skatītājiem Vidzemē, kuri iegādājušies dekoderus un kļuvuši par Lattelecom Virszemes televīzijas skatītājiem.

Latgales reģionālās televīzijas (LRT) valdes loceklis Andrejs Filipovs norāda, ka līdz šim televīzija raidīja tikai 40 kilometru rādiusā ap Rēzekni, bet tagad televīziju varēs redzēt plašākā teritorijā. Viņa pārstāvētā televīzija plānojot sadarboties arī ar citām novada televīzijām. LRT sadarbībā ar Latvijas ziņu kanālu raida 24 stundas diennaktī, no kurām sešas ir pašu veidotā programma.

Līdzīgi kā Vidzemes TV, arī Latgales TV būs skatāma attiecīgajā reģionā, tā būs bez maksas.

Lattelecom norāda: par to, kā reģionālo televīziju apraide notiks pēc 1.jūnija, kad visā Latvijā tiks atslēgta analogā apraide, tuvākajā laikā jālemj Nacionālajai radio un televīzijas padomei, kas grasās izsludināt konkursu par viena reģionālā kanāla izveidi. Tas būtu sestais bezmaksas kanāls, kas iedzīvotājiem būtu brīvi no ētera uztverams bez papildu abonēšanas maksas. Laikraksts Diena iepriekš vēstīja, ka lielas izredzes uzvarēt šajā konkursā irLNT šefam Andrejam Ēķim.

Tiesa, daudzas reģionālās televīzijas norādījušas, ka vēlas raidīt arī ar saviem raidītājiem, nevis Lattelecom tīklā, taču tam tiekot likti šķēršļi. Tehniski pastāvot iespēja skatītājiem pārslēgties no digitālās uz analogo televīziju. Otrs variants, ko atbalsta vairāk vietējo televīziju, ir turpināt raidīt ar savu mazo raidītāju arī ciparu apraidē. Tas iespējams, nopērkot aparatūru, kas televīzijas signālu pārveido ciparu formātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas