Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Circene atklāti par demisiju

Par savas atkāpšanās iemesliem, attiecībām ar nozari un veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu veselības ministre stāsta intervijā Rūtai Kesnerei.

Fragments no intervijas! 

Vēl pirms mēneša jūs teicāt, ka neredzat iemeslu demisijai. Tagad tas ir noticis fakts. Kas pa šo laiku ir mainījies?

Reāla pamata, lai atkāptos, jau nav. Arī tagad neredzu iemeslu demisijai. Es godprātīgi pildīju valdības deklarācijā ierakstītos punktus, es joprojām esmu partijā Vienotība, kurā es biju arī iepriekšējās valdības laikā. Nav sākti nekādi jauni strīdīgi darbi. Valdības deklarāciju ir parakstījusi arī Laimdota Straujuma. Tā kā līdz vēlēšanām ir palikuši vien daži mēneši, tad nav sagaidāms, ka tiktu sākti kādi jauni darbi vai reformas. Informāciju par budžetu mēs iesniedzām jau gada sākumā. Mums šogad, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir budžeta deficīts par 10 miljoniem eiro, kurš gada beigās varētu sasniegt 30 miljonus eiro. 1. aprīlī esam valdībā iesnieguši savas prioritātes.

Tad kāpēc jūs iesniedzāt demisijas rakstu?

Jo premjeres uzstādījums bija: ja es nebūtu slima, tad tiktu prasīta mana atkāpšanās. Šādā situācijā, kur nav ne uzticēšanās, ne komandas gara, es vairs nevēlos palikt un turpināt strādāt. Ja tas, ko es daru, nav pieņemams, turklāt es savā darbībā neesmu neko mainījusi salīdzinājumā ar Valda Dombrovska valdību, tad es atkāpjos. Jāteic, ka iepriekšējā valdībā manai darbībai bija atbalsts. Dombrovska valdības laikā divos gados veselības aprūpes nozare no valsts budžeta ieguva papildus vairāk nekā 80 miljonus latu. Šogad, kad mēs gājām Saeimā uz Demogrāfijas apakškomisiju ar lūgumu pēc papildu finansējuma bērnu veselības aprūpei, tas tika atteikts. Saņēmām arī atteikumu saistībā ar pacientu iemaksu mazināšanu.

Vai Straujuma paskaidroja, kādēļ jebkurā gadījumā prasītu jūsu demisiju?

Viņa nepaskaidroja.

Visu interviju lasiet ceturtdienas, 10. jūlija, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas