Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Circene piesardzīga solīt, kam piešķirt papildu naudu

Par to, kam būs paredzēti papildu 10 miljoni latu, par kuriem valdība vienojās kā par papildinājumu nākamā gada veselības aprūpes bāzes budžetam, veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība) izsakās piesardzīgi. «Gribētos runāt tad, kad būs piešķirts,» viņa saka. Taču kā galvenās pozīcijas, kam tradicionāli katra gada otrajā pusē pietrūkst līdzekļu, ministre min ambulatoro aprūpi, stacionāro (slimnīcu) aprūpi un kompensējamās zāles. Tās arī varētu būt prioritātes, kam tiktu šie līdzekļi.

Kādās proporcijās šīm pozīcijām Veselības ministrija (VM) varētu piešķirt naudu, pagaidām nav skaidrs. «Protams, esam ļoti priecīgi un pateicīgi, ka izdevies palielināt bāzes finansējumu. Desmit miljoni latu uz konsolidācijas fona ir ļoti būtiski,» saka I. Circene. Pagaidām par nākamā gada veselības aprūpes budžeta apmēru esot pāragri runāt. Nesen medijos publicēto informāciju, ka nākamā gada veselības nozares izdevumus plānots samazināt par 37,5 miljoniem latu, veselības ministre nosauca par nepatiesu un norādīja, ka nezinot, no kurienes nāk šādas baumas.

Diena noskaidroja VM, 1. novembrī šāgada veselības aprūpes budžets ir 495,79 miljoni latu, ieskaitot gada otrajā pusē valdības papildus piešķirto naudu un arī ES fondu piešķirtos līdzekļus. Taču šā gada sākumā veselības aprūpes bāzes budžets - finansējums pamatfunkciju izpildei - bija 443,26 miljoni latu, 43,28 miljoni latu - ES fondu nauda, tas kopā veido 486,54 miljonus latu. 2010. gadā budžeta izdevumi gada beigās bija 496 miljoni latu, gada sākumā - 432,7 miljoni latu.

VM pārstāvji Dienai izteicās, ka viena no pozīcijām, kam nākamajā gadā būs nepieciešami papildu līdzekļi, ambulatorajā aprūpē ir dienas stacionāri. Kļūstot par veselības ministri, oktobra beigās I. Circene Dienai sacīja, ka valstij būtu jānāk pretī neauglīgajām ģimenēm - vismaz daļēji finansējot ārstēšanu, piemēram, apmaksājot izmeklējumus, vai vismaz sākot veidot sistēmu.

Proti, būtu jāizveido neauglības reģistrs. Tiesa, I. Circene vairījās solīt, vai nākamā gada budžetā varētu būt jebkādi papildu līdzekļi, taču pilnībā tādu iespēju neizslēdza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas