Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Circene tiekas ar ASV vēstnieci, lai pārrunātu aktualitātes veselības aprūpē

Lai pārrunātu aktualitātes veselības aprūpes jomā, trešdien, 14.decembrī, veselības ministre Ingrīda Circene tikās ar ASV Ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Džuditu Gārberi, portālu Diena.lv informēja Veselības ministres preses sekretāre Lāsma Lapinska.

Tikšanās laikā puses norādīja, ka ASV un Latvijas sadarbība ir ļoti cieša un to apliecina arī kopīgi īstenotie projekti veselības aprūpes jomā. Kā atzinīgu piemēru ASV vēstniece akcentēja ASV sniegto finansiālo palīdzību Latvijas Tuberkulozes un plaušu slimību klīnikai Pasaules Veselības organizācijas Ekselences centra multirezistentās tuberkulozes ārstēšanā izveidē.

I.Circene vēstnieci iepazīstināja ar savas darbības prioritātēm, uzsvaru liekot uz nepieciešamību veicināt efektīvu naudas izlietošanu, kā arī attīstīt e-veselību un sasaistīt plānveida veselības aprūpi ar iedzīvotāju ienākuma nodokli. Ministre norādīja, ka visi iepriekš minētie pasākumi ir savstarpēji saistīti – tikai veicot nodokļu sasaisti ar pakalpojumu varēs palielināt veselības aprūpes finansējumu, un ieviešot e-veselību varēs pārliecināties par efektīvu naudas izlietojumu.

Dž.Gārbere atzinīgi vērtēja veselības ministres ieceri pievērst papildu uzmanību primārai veselības aprūpei un jauniešu izglītošanai par veselīga dzīvesveida jautājumiem. Jau no agrīna vecuma bērniem jāveido pareiza izpratne un attieksme pret dzīvesveidu, jo vēlākos gados mainīt bērnībā un jauniešu gados iemantotos neveselīgos ieradumus ir ļoti grūti, pauž I.Circene. Vēstniece norādīja, ka šie jautājumi ir arī viena no ASV prezidenta Baraka Obamas prioritātēm, un akcentēja veselīga dzīvesveida popularizēšanas nozīmi skolās.

Tāpat tikšanās laikā tika uzsvērta nepieciešamība stiprināt pieredzes apmaiņu viltoto medikamentu kontroles jomā, kā arī attīstīt pasākumus mātes un bērna veselības aprūpes uzlabošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas