Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Circene: Visticamāk, mediķu algas neizdosies palielināt ātrāk par 2013.gadu

Visticamāk, mediķu algas neizdosies palielināt ātrāk par 2013.gadu, intervijā atzina veselības ministre Ingrīda Circene (V).

Jaunās valdības deklarācijā bija teikts, ka tiks nodrošināta cilvēkresursu attīstības programma medicīnā, veicinot speciālistu palikšanu Latvijā. Kā skaidroja ministre, šīs problēmas risinājums ir algas palielināšana, taču nākamgad to, visticamāk, neizdosies veikt.

Problēma ir tajā, ka, palielinot algas, kopējais nepieciešamais līdzekļu apjoms ir ļoti liels, bet palielināt atalgojumu kādai no medicīnas darbinieku daļām, būtu negodīgi un diskriminējoši, sacīja Circene.

Arī atbalsta programmu neauglīgajām ģimenēm, visticamāk, neizdosies ieviest ātrāk par 2013.gadu. Lai šādu programmu ieviestu, vajadzētu izveidot neauglīgo ģimeņu reģistru, kas ļautu veikt arī precīzus aprēķinus par nepieciešamo finansējumu.

Pagaidām, pēc neoficiāliem datiem, Latvijā ir 8% līdz 10% neauglīgo ģimeņu, norādīja Circene, piebilstot, ka šādām ģimenēm ir vajadzīgi izmeklējumi un vismaz viena apmaksāta mākslīgās apaugļošanas procedūra. Aptuveni tam varētu būt nepieciešams vismaz 1 miljons vai 1,5 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas