Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Cirsmas pie Blaumaņa memoriāla pārdod par 96 tūkstošiem

Otrdien notikušajā Braku meža izsolē cirsmas pārdotas par 96 000 eiro, aģentūru LETA informēja izsoles komisijas priekšsēdētāja Vineta Bagatska. Izsolē piedalījušies visi seši pieteikušies pretendenti, un īpašums nosolīts par 96 000 eiro. Izsoles gala cena ievērojami pārsniedz sākumcenu, kas bija noteikta 61 000 eiro apmērā. Plašāku informāciju par izsoli Bagatska gan nesniedza, jo rezultāti vēl jāapstiprina domes sēdē.

Jau vēstīts, ka pašvaldības rīkotajā izsolē piedāvāts iegādāties 2933 kubikmetrus koksnes jeb 26,7 hektārus meža. No tā 6,6 hektāros tiek pieļauta kailcirte, 12,7 hektāros būs jāveic izlases cirte, 0,7 hektāros - kopšanas cirte, bet 6,7 hektāros - sanitārā cirte.

Pašvaldība precizējusi cirsmas apjomu, jo iepriekš par Braku meža izciršanu iebilda gan aktīvisti, gan arī Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde (NKMP), kas mudināja precizētu izsoles noteikumus. Iepriekš Ērgļu novada pašvaldība plānoja ļaut šajā mežā izstrādāt daudz vairāk koksnes un izsolē piedāvāja 4056 kubikmetrus kokmateriālu.

Vairāki aktīvi Ērgļu novada iedzīvotāji nav apmierināti ar pašvaldības lēmumu izsolīt Braku meža cirsmu pie Blaumaņa dzimtajām mājām un cer nosargāt mežu no izciršanas.

Braku meža nosargāšanai aizvadītā gada novembrī tika rīkots arī iedzīvotāju pikets, kurā aptuveni 25 cilvēki pauda neapmierinātību par ieceri izcirst Braku mežu.

Novada domes opozīcijas deputāts Māris Olte, kurš pārstāv apvienību Kopā ir spēks, aģentūrai LETA iepriekš pauda sapratni, ka nav iespējams mainīt pašvaldības plānus attiecībā uz visu Braku mežu, taču, "ja izdosies nosargāt zibens šķelto akmeni un 100 soļu taku, tad to jau varēs uzskatīt par mazo uzvaru".

Par domstarpībām Braku meža izsoles jautājumā pērn rudenī rakstīja arī laikraksts Diena.

Top komentāri

Olteskafejnīca
O
Elku pielūgsme turpinās
FF
F
Rudenī nepažēloju laiku, aizbraucu apraudzīt to strīdus mežu. Nav jābūt lielam speciālistam, lai saprastu, ka tas ir nekopts mežs, kas jāsakārto. Kur tad tie patriotiskie sargātāji agrāk bija? Būtu varē'juši kādu talku uzraut, lai vismaz kritušos kokus aizvāktu.
Mansvērojums
M
Pēdējo trīsdesmit gadu laikā es neesmu redzējis nevienu "zaļo" akciju, kura nebūtu politiski motivēta. Cilvēku uzticēšanās visāda veida dabas un pieminekļu aizsardzības histēriķiem ir apbrīnas vērta. Daudzi pasaules diktatori par tādu varētu tikai sapņot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas