Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Citadele filiālēs Rīgā otrā Krājbankas klientu garantētās atlīdzības izmaksas diena sākas mierīgāk

Bankas Citadele filiālēs Rīgā otrā Latvijas Krājbankas klientu garantētās atlīdzības izmaksas diena sākas mierīgāk, un rindas ir krietni vien mazākas nekā otrdien, 29.novembrī, novēroja aģentūra BNS.

Vecrīgā tirdzniecības centrā Galerija Centrs bankas Citadele filiālē trešdien no rīta rindas praktiski nebija – cilvēki tika apkalpoti, un savu kārtu ārpus filiāles gaidīja vien pāris cilvēku. Savukārt pie filiāles Krišjāņa Barona ielā rindas nebija vispār.

Arī galvenajā bankas Citadele filiālē Republikas laukumā situācija ir mierīga - rindā apkalpošanu gaida apmēram pieci cilvēki.

Savukārt Daugavpilī situācija trešdien nav mainījusies, un rinda pie bankas Citadele filiāles ir izveidojusies jau agrā rītā. Bankas Citadele Daugavpils filiālē aģentūru BNS informēja, ka banka spēj stundā spēj apkalpot 28 cilvēkus, tādēļ cilvēki ir aicināti izmantot iespēju un pierakstīties rindā.

Jau vēstīts, ka pirmajā dienā, 29.novembrī, banka Citadele garantētos noguldījumos Latvijas Krājbankas klientiem izmaksājusi 42,3 miljonus latu. Otrdien visu dienu veidojās garas rindas pie bankas filiālēm.

29.novembrī ar bankas Citadele starpniecību tika sāktas garantēto atlīdzības izmaksas Latvijas Krājbankas noguldītājiem gan fiziskām, gan juridiskām personām, kurām atbilstoši Noguldījumu garantiju likuma noteikumiem ir tiesības uz garantēto atlīdzību. Valsts garantē bankas klientiem naudas izmaksu līdz 100 tūkstošiem eiro (70,3 tūkstošiem latu), un likumi paredz, ka klientiem tiesības saņemt šo naudu saglabāsies pat 60 gadu.

Naudu ir iespējams saņemt gan ar pārskaitījumu uz bankā Citadele atvērto kontu vai jebkuras citas bankas kontu, gan izņemot skaidrā naudā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) rīcībā esošā informācija liecina, ka 99,8% no Latvijas Krājbankas klientu noguldījumiem iekļaujas garantētās atlīdzības 100 tūkstošu eiro jeb 70,3 tūkstošu latu apmērā, tādējādi klienti saņems savu noguldījumu pilnā apmērā.

FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt Latvijas Krājbankas visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko tika informēta Ģenerālprokuratūra. Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar Latvijas Krājbanku.

Lietuvas valdība nacionalizējusi 100% Latvijas Krājbankas lielākās īpašnieces ‒ bankas Snoras ‒ akciju, kuru kontrolpakete piederēja Krievijas uzņēmējam Vladimiram Antonovam. Lietuvas centrālā banka saņēmusi informāciju no ārvalstīm, ka Snoras aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā. Savukārt 24.novembrī Lietuvas centrālās bankas valde atzina banku Snoras par maksātnespējīgu un nolēma vērsties tiesā ar prasību atzīt to par bankrotējušu.

Snoras pieder nedaudz vairāk kā 60% Latvijas Krājbankas akciju. Pēc aktīvu apmēra Latvijas Krājbanka septembra beigās bija devītā lielākā no 31 Latvijas bankas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas