Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Citskovskis: Mans mērķis ir strādāt pie reformām komandā

Mans mērķis ir komandā strādāt pie reformām, lai mēs, nevis cīnītos viens ar otru iekšēji, bet realizētu reformas, trešdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes teica Valsts kancelejas jaunais vadītājs Jānis Citskovskis.

Taujāts, kas ir akūtākās valsts pārvaldes problēmas šobrīd, Citskovskis sacīja, ka problēma ir valsts pārvaldes efektivitāte. "To, cik efektīvi mēs strādājam, cik efektīvi mēs izlietojam valsts pārvaldes resursus, es domāju gan cilvēkresursus, gan materiālos resursus. Problēma ir valsts pārvaldes motivācijā, atalgojumā, kadru mainībā," norādīja Citskovskis.

Komentējot iepriekšējā Valsts kancelejas vadītāja Mārtiņa Krieviņa izstrādāto reformu plānu, Citskovskis atzina, ka "plāns ir labs sākumpunkts tālākajām diskusijām", bet "nepieciešams, ja mēs runājam par to pašu ierēdņu skaita samazināšanu, saprast, kā un cik lielā mērā tas attieksies uz katru ministriju, uz katru iestādi".

"Skaidrs, ka pirms izziņot apjomīgas reformas, ir jābūt pārliecībai, ka tās ir īstenojamas. Es nevēlos sastapties ar situāciju, kad mēs vispirms nākam ar skaļiem paziņojumiem, kā vairāku reformu gadījumā notiek mēs sastopamies ar reālo dzīvi, ar pretestību, ar to, ka mēs šīs reformas nevaram īstenot un reformas izgāžas," intervijā skaidroja Citskovskis. 

 

 

Top komentāri

Kika
K
Ir tikai nesaprotami, vai uz sos vakanto amatvietu nebija vismaz oficiali jaizsludina konkurs?? Kaut vai ka afisa, demokratijas imitacija, izradisanas, jo Latvijas valsti tacu pedejso 26 gadus parvalda politska mafija, par to nav saubu.
mierīgi jautājumi
m
Ko tas nozīmē "strādāt pie reformām komandā?" Būtu vēlams vai nu izteikties skaidrāk, vai arī teikto uzrakstīt skaidri un saprotami. Citādi rodas jautājums kas tā par komandu, kuru reformēs? Varbūt individuāla atbildība par veikumu tiek pārcelta uz kolektīvu bezatbildību.
naivie
n
Kāds tur konkurss, ja aivars un andris ir apmierināti? un kučieris paklausīgs...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas