Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Covid-19 krīzes pārvarēšanas pasākumus finansēs no valsts budžeta

Covid-19 pandēmijas tiešos krīzes pārvarēšanas pasākumus pamatā finansēs no valsts budžeta, bet pēc krīzes ekonomika tiks stimulēta ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem, trešdien lēmusi finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam.

Finanšu ministrijā aģentūru LETA informēja, ka darba grupā tika nolemts, ka Covid-19 tiešie krīzes pārvarēšanas pasākumi pamatā tiks finansēt no valsts budžeta. Savukārt ES fondu finansējums tiks mobilizēts ekonomikas atlabšanas posmam pēc ārkārtas situācijas.

Darba grupa uzdeva Ekonomikas ministrijai izstrādāt ekonomikas atveseļošanas plānu.

Savukārt Finanšu ministrija izveidos un vadīs darba grupu ar partneru deleģētiem pārstāvjiem, kurā tiks izskatīti turpmākie priekšlikumi par ES fondu finansējuma pārdalīšanu.

Kā ziņots, lai novērstu jaunā koronavīrusa radītās slimības Covid-19 radītās negatīvās sekas uz ekonomiku, Ministru kabinets līdz šim pieņēmis virkni lēmumu, tostarp no valsts budžeta apmaksāt slimības lapas uzņēmumu darbiniekiem, kā arī 2020.gadā atlikt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) avansa maksājumu un pagarināt uzņēmējiem nodokļu brīvdienas no viena gada līdz trim gadiem.

Tāpat uzņēmumi, kuri atbilst konkrētiem kritērijiem, var pieteikt savus darbiniekus dīkstāves pabalstam, kas ir 75% apmērā no līdz šim saņemtā atalgojuma apmērā, bet ne vairāk 700 eiro mēnesī.

Uz dīkstāves pabalstiem var pretendēt arī pašnodarbinātie un mikrouzņēmumos strādājošie.

Tāpat iepriekš tika pieņemts lēmums par uzņēmējdarbības atbalstu finanšu instrumentu veidā, ko sniedz attīstības finanšu institūcija Altum.

Pēc finanšu ministra Jāņa Reira (JV) iepriekš paustā, Valsts kasē pietiek līdzekļu, lai valsts varētu sniegt atbalstu Covid-19 radīto negatīvo seku novēršanai, kā arī tiek domāts par citiem finanšu avotiem. Kopumā atbalsts Covid-19 krīzes mazināšanai tuvojas trim miljardiem eiro.

Top komentāri

Naudas lāde, Laimes aka?
N
Lai novērstu to, ka aizbilnībā esošie bāreņi saņem tikai pusi no uzturnaudas minimuma, bija nepieciešami 2,5 miljoni. Naudas nebija. Lai invalīdu un mazo pensiju saņēmēju ienākumus nodrošinātu vismaz kaut kādā saprātīgā līmenī, bija nepieciešami 17 miljoni, naudas nebija. Lai mediķu atalgojumu nodrošinātu vismaz likumā noteiktajā līmenī, bija nepieciešami 60 miljoni. Naudas nebija. Tagad nez no kurienes valsts budžetā ir radušies pat divi miljardi tērējamās naudas. Vai nu Finanšu ministrijā ir atradusies kāda Naudas lāde, vai Laimes aka, vai arī kāds līdz šim ir ļoti stipri melojis!
LV vidēji dienā mirst 82 cilvēki
L
Latvijā vidēji dienā mirst 82 cilvēki. Tātad, kopš pandēmijas izsludināšanas visdažādāko iemeslu dēļ pēc vidējiem statistiskajie rādītājiem ir nomiruši vairāk nekā 1500 cilvēki. No dažiem simtiem apzinātajiem C-19 inficētajiem pagaidām nav miris neviens, tomēr 3 ir smagā stāvoklī, turklāt, ne jau paša C-19, bet, galvenokārt, citu vainu dēļ. Līdzīgi kā to katru gadu dara gripa, arī nedaudz agresīvākais C-19 pats par sevi nenogalina, bet nedaudz paātrina dažkārt mokoši ieilgušo aiziešanu. Itālijā vidēji dienā mirst aptuveni 2000 cilvēki. Mēneša laikā - aptuveni 60 tūkstoši. Sestā daļa no tiem ir sasaistīti ar C-19 klātbūtni. Bet kāds ir lielais rezultāts? Ar apzināti vai neapzināti radītās histērskās baiļu pandēmijas palīdzību tiek sagrauta ASV un Eiropas ekonomika, lai pa lēto varētu uzpirkt ASV un Eiropas lielo uzņēmumu akcijas
VVZ
V
Kāpēc krīzes laikā netiek samazināts PVN maizei???? Kāpēc tiek iekasēts OIK??? Labvēlis atradies....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas