Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Covid-19 pacientiem paredzēto gultasvietu noslodze augstāka ir Rīgā un Zemgalē

Covid-19 pacientiem paredzēto gultasvietu noslodze pašlaik augstāka ir Rīgas un Zemgales plānošanas reģionā, liecina Veselības ministrijas (VM) otrdien paredzētajai valdības sēdei apkopotie dati.

Nedēļas laikā stacionāros par 20% - no 591 līdz 709 - palielināts Covid-19 gultu skaits. Covid-19 pacienti tagad tiek ārstēti arī SIA Balvu un Gulbenes apvienība Balvu slimnīcā, SIA Tukuma slimnīca, SIA Limbažu slimnīca un SIA Ludzas medicīnas centrs. No visām gultasvietām 146 ir paredzētas pacientiem ar smagu slimības gaitu.

Kopējā Covid-19 gultu noslodze stacionāros pirmdien bija 79%. Lielākā noslodze ir Rīgā, kur aizņemti 92% šiem pacientiem paredzēto gultu, kā arī Zemgalē, kur noslodze sasniedz 76%. Mazākā slodze pašlaik ir Kurzemes slimnīcās, kur aizņemti 66% gultu.

Vienlaikus Liepājas slimnīcā aizņemti 88% intensīvās terapijas gultu, kas paredzētas Covid-19 pacientiem. Daudz smagi slimu Covid-19 pacientu ir arī Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), kur aizņemti 77% intensīvās terapijas gultu.

Lielākā vidēji smagi pacientiem paredzēto gultu noslodze ir Vidzemes slimnīcā, kur nav aizņemti tikai 2% šādu gultu. RAKUS noslodze sasniedz 96%, Rēzeknes slimnīcā tā ir nedaudz mazāka - 95%. Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā aizņemti 90%, Jelgavas slimnīcā 88%, bet Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī 77% Covid-19 pacientiem pārprofilēto gultasvietu.

Stacionāros novērojama arī augsta terapeitisko gultu noslodze. Pirmdien visos reģionos, izņemot Latgales plānošanas reģionu, terapeitisko gultu noslodze bijusi augstāka par 90%.

Jau ziņots, ka VM Veselības operatīvās medicīniskās komisijas sēdē piektdien nolemts izsludināt paaugstinātu gatavību veselības aprūpē.

Tostarp komisija lēma, ka no pirmdienas Covid-19 nodaļa tiks atvērta Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā, kā arī Tukuma, Limbažu un Ludzas slimnīcās. Vienlaikus Nacionālais veselības dienests informēs ģimenes ārstus par komisijas pieņemtajiem lēmumiem, tajā skaitā par nepieciešamību veikt stingrāku pacientu šķirošanu pacientu novirzīšanai uz slimnīcām.

Slimnīcas nepieciešamības gadījumā ierobežos vai pārtrauks plānveida stacionāro un dienas stacionāra pakalpojumu sniegšanu. Līdzīgi kā iepriekšējā Covid-19 uzliesmojuma laikā, slimnīcas nedrīkst pārtraukt pakalpojumus, lai nodrošinātu terapijas nepārtrauktību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas