Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Covid-19 pacientiem paredzēto gultasvietu noslodze pieaugusi līdz 38%

Šonedēļ Covid-19 pacientiem paredzēto gultasvietu noslodze Latvijas slimnīcās pieaugusi līdz 38%, liecina valdībai iesniegtā Veselības ministrija prezentācija.

Saskaņā ar aizvadītajā nedēļā publiskotajiem datiem, noslodze pagājušajā nedēļā bija 34%, līdz ar to pieaugums ir par četriem procentpunktiem.

Augstākā gultasvietu noslodze ir Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS), sasniedzot 62%. Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā tā ir 52%.

Mazāk Covid-19 pacientiem paredzēto gultasvietu aizņemts reģionālajās slimnīcās. Daugavpils reģionālajā slimnīcā aizņemti 25% gultu, bet Liepājas reģionālajā slimnīcā - 6%.

Covid-19 intensīvās terapijas gultu noslodze slimnīcās pašlaik ir 18%. Arī šajā gadījumā lielākā noslodze ir PSKUS, kur aizņemta teju puse jeb 45% šādu gultu.

Kopumā četros stacionāros Covid-19 pacientiem pašlaik ir atvēlētas 168 gultasvietas, 55 no tām - sasirgušajiem ar smagu slimības gaitu.

"Kopumā veselības aprūpes sistēmā mēs tiekam galā labi," komentējot situāciju stacionāros, valdības sēdē otrdien sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš atklāja, ka ir normalizējusies situācija arī ar citiem, ne ar Covid-19 sasirgušajiem, pacientiem, lai gan pirms vairākiem mēnešiem stacionāros bija jūtams dažādu hroniski slimu pacientu pieplūdums.

Jau ziņots, ka Latvijas slimnīcās aizvadītajā diennaktī ievietoti 15 Covid-19 pacienti, savukārt 12 izrakstīti, tādējādi kopējais stacionēto pacientu skaits 24 stundās ir pieaudzis no 67 līdz 69 pacientiem, liecina Nacionālā veselības dienesta sniegtā aktuālā informācija.

Patlaban Latvijas slimnīcās ārstējas 57 Covid-19 pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu un 12 ar smagu slimības gaitu. Tādējādi 17,4% stacionēto šobrīd ir ar smagu slimības gaitu.

Līdz šim no stacionāriem izrakstīti kopumā 14 449 Covid-19 pacienti.

pievienota 7.-8.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas