Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

CSDD: Braukšanas uzvedības korekcijas nodarbības uz autovadītājiem iedarbojas

No transportlīdzekļu vadītāju braukšanas uzvedības korekcijas nodarbību apmeklētājiem 19% ir atkārtoti pārkāpumi, turklāt to apmeklētāji pēc tam nav zaudējuši autovadītāja tiesības, šodien Ceļu satiksmes drošības padomē skaidroja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Kvalifikācijas daļas priekšnieks Juris Teteris.

Šādu nodarbību apmeklējums paredzēts autobraucējiem, kuri ir ieguvuši astoņus soda punktus, un šāda iespēja tiek piedāvāta gandrīz divus gadus. Kā uzsvēra Teteris, šo grupu rezultāti ir pat labāki nekā tiem, kas apmeklē alternatīvu - satiksmes drošības kursus. Pēc tiem atkārtoti pārkāpumi konstatēti 35%.

Pārsvarā korekcijas nodarbību grupu mērķauditorija ir agresīvi vadītāji.

Teteris secināja, ka šādas grupas ir efektīvas, un izteica priekšlikumu paplašināt vadītāju loku, kurus novirzīt uz šāda veida nodarbībām.

Kā ziņots, sakrājot astoņus pārkāpumu uzskaites punktus, vadītājs saņem rakstisku aicinājumu noteiktā termiņā apmeklēt apmācības kursus ceļu satiksmes drošības jautājumos un drošas transportlīdzekļu vadīšanas jautājumos vai braukšanas uzvedības korekcijas grupu nodarbības. Apmācības kursi vai korekcijas grupu nodarbības jāapmeklē sešu mēnešu laikā no paziņojuma nosūtīšanas brīža. Ja kursi vai korekcijas grupu nodarbības tiek apmeklēti, uzskaites punktu skaits tiek samazināts par diviem punktiem. Ja kursi vai nodarbības netiek apmeklēti, uzskaites punktu skaits tiek palielināts par diviem punktiem.

Braukšanas uzvedības korekcijas grupu nodarbības tiek organizētas no 2014.gada 1.jūlija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas