Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Cūku mēra dēļ sasauc valdības ārkārtas sēdi

Piektdien, 3. augustā, notiks Ministru kabineta ārkārtas sēde saistībā ar Āfrikas cūku mēra uzliesmojumu cūku novietnē SIA Druvas Unguri Saldus novadā, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā. Sēde sāksies plkst.8.30. Ministru kabinetā. Sēdē tiks lemts par veicamajiem pasākumiem, lai ierobežotu slimības tālāku izplatību.

Pēc ārkārtas valdības sēdes atbildes uz žurnālistu jautājumiem sniegs zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) un Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis.

Jāatgādina, ka minētajā saimniecībā reģistrēts Latvijā līdz šim lielākais Āfrikas cūku mēra uzliesmojums - saimniecībā ir 15,5 tūkstoši cūku, un, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, ja novietnē ir konstatēta šī slimība, visas novietnes cūkas nekavējoties jānokauj.

Cūkkopības uzņēmums Druvas Unguri pagājušajā gadā strādāja 3,331 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 12,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka sešas reizes - līdz 10 962 eiro, liecina informācija Firmas.lv.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka ražošanas apmēru ziņā cūkkopībā 2017. gads bija līdzīgs iepriekšējam - kompānija ieguva 1900 tonnu cūkgaļas, kas ir par četrām tonnām vairāk nekā 2016. gadā, kā arī 23 613 sivēnus, kas ir par 2338 sivēniem mazāk nekā 2016.gadā. Druvas Unguru cūku skaits gada sākumā bija 13 733, bet gada beigās tas bija samazinājies par 335 cūkām - līdz 13 398 cūkām.

Druvas Unguri ieņēmumi no cūkkopības pērn salīdzinājumā ar 2016. gadu palielinājās par 279 200 eiro. No kopējiem cūkkopības ieņēmumiem 87% veidoja ieņēmumi no realizācijas gaļas kombinātiem un pārstrādes cehiem, 1% veidoja sivēnu un šķirnes cūku realizācija, bet 12% - gaļas produktu realizācija pašu veikalā.

Druvas Unguri ir reģistrēti 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 584 003 eiro. Druvas Unguri nodarbojas ar šķirnes cūku audzēšanu un ciltsdarba organizēšanu atbilstoši Eiropas Savienības prasībām, kā arī cūkgaļas izaudzēšanu, realizāciju, graudu audzēšanu un cūku spēkbarības ražošanu. Uzņēmums pieder 20 Latvijas privātpersonām, tostarp uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Teovils Stengrevičs (78,1%).

Top komentāri

Siles Vepris
S
Labi, ka manā darba vietā tas mēris vēl nav ievazāts. Mēs, vesels simts un visi kā viens, potēsimies pret šo cūku mēri. Tagad saprotiet cik mums bīstams darbs, tauta !
Prieka Cilpa
P
Tik augstākās egles gslā vārnas sēž nomodā, tās vēro tuvu un tālu vai kontrabandas karavāna tuvojās.
veterinārs Fišers
v
Cūku mēra kulminācija būs oktobrī, kad viss ar cūku mēri slimo bars, sevi par jaunajiem dēvēdams, mēģinās iekļūt Saeimā. Vienīgā labā ziņa, viena ar cūku mēri slima veccūka dodas brīvprātīgā karantīnā uz Itāliju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas