Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

CVK saņem pārmetumus par viltojumu, ievācot viedokļus par likumprojektu saistībā ar eiro ieviešanu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien nolēma līdz pirmdienai, 18.martam, atlikt lēmuma pieņemšanu jautājumā, vai reģistrēt parakstu vākšanai biedrības Latvija par latu iesniegtos grozījumus likumā "Par Latvijas Banku", kas netieši paredzētu referendumu pirms eiro ieviešanas.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad CVK sēdes laikā biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Orols paziņoja, ka CVK ir veikusi dokumentu viltošanu. Iesniegtajā likumprojektā teikts, ka "lats ir vienīgais likumīgais maksāšanas līdzeklis Latvijā līdz brīdim, kad tauta tautas nobalsošanā lemj savādāk". Savukārt CVK savā vēstulē ekspertiem norādījusi nedaudz citādāku tekstu - "lats ir vienīgais likumīgais maksāšanas līdzeklis Latvijā līdz šim brīdim, kad tauta referendumā lemj savādāk".

Līdz ar to tekstā pielikts vārds "šim" un vārdi "tautas nobalsošana" nomainīti ar vārdu "referendums".

Orols žurnālistiem solīja par viltojumu vērsties ģenerālprokuratūrā. Viņš gan nezina, vai tas ir apzināts viltojums vai pārrakstīšanās, taču esot dzirdējis arī par citiem gadījumiem, kad CVK rīcība tikusi apšaubīta.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars sola par šo situāciju veikt izmeklēšanu, taču uzskata, ka pieļauta tehniska kļūda, kas nav ietekmējusi ekspertu pausto viedokli. Viņš noraidīja pārmetumus, ka šādi gadījumu būtu ierasta institūcijas prakse.

CVK vēstuli ar neprecīzo tekstu aizsūtīja Tieslietu ministrijai, Latvijas Universitātes Juridiskajai fakultātei un Latvijas Bankai, prasot ekspertu atzinumus. Visas trīs institūcijas atzinušas, ka likumprojekts nav atzīstams par pilnībā izstrādātu.

Orols atzina, ka CVK iesniegtajā pirmajā likumprojekta variantā minēts vārds "referendums", nevis "tautas nobalsošana". Pēc tam biedrība iesniegusi precizētu likumprojekta versiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas