Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dabas muzejā atklāta izstāde Gladiolas 2013

Latvijas Dabas muzejā no 14.augusta līdz 18.augustam izstādē Gladiolas 2013 ir apskatāmas vairāk nekā 150 dažādas ziedu šķirnes. Tāpat pasākumā atzīmēta 90 gadu jubileja vienam no ievērojamākajiem ziedu selekcionāriem Latvijā - Jānim Dipānam, portālu Diena.lv informē Latvijas Dabas muzeja pārstāve Elīna Pekšēna.

Gladiolas (no sengrieķu valodas pamazināmā formā - zobens) pasaulē mēdz saukt par zobenlilijām un dažviet arī par kukurūzas lilijām, tomēr Latvijā šie ziedi daudziem saistīsies ar rudens tuvošanos un skolu, kad iespaidīgā izmēra augus rokās nes mācīties gribētāji.

Latvijas Dabas muzejā aplūkojamas vairāk nekā 150 dažādas gladiolu šķirnes. Ar ziediem no savām kolekcijām izstādē piedalās audzētāji Juris Bāze, Laimonis Zaķis, Visvaldis Viņķelis, Aija Stūrīte, Ancānu ģimene, Raimonds Cīrulis, Raimonds Puriņš, Ērika Ozere un citi. Lai arī pēdējos gados izstādēs dominē vietējās selekcijas šķirnes, šoreiz apmeklētāji varēs iepazīties arī ar ASV, Krievijas, Čehijas un Slovākijas selekcionāru devumu no mūsu audzētāju kolekcijām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas