Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dailes teātra direktors: Kultūras ministrei ir patiesa vēlme risināt problēmas

Pēc tikšanās ar Žanetu Jaunzemi-Grendi radās sajūta, ka kultūras ministrei ir patiesa vēlme iedziļināties un konstruktīvi risināt ar teātra nozari saistītos jautājumus, kā arī veltīt laiku problēmu un neskaidrību atrisināšanai, portālam Diena.lv atzina Dailes teātra direktors Andris Vītols.

"Ir ļoti žēl, ka šajā saspringtajā laikā, sākoties jaunam finanšu gadam, kad jārisina daudzi ar kultūras iestāžu finansējumu saistīti jautājumi, ir sacelta neveselīga ažiotāža ap Kultūras ministriju un personālijām. Patiesības noskaidrošanai paredzētas pārbaudes un auditi, tāpēc, no malas raugoties, varētu rasties iespaids, ka kultūrā notiek neiedomājama izsaimniekošana. Patiesībā visu problēmu pamatā ir drastiskais Kultūras ministrijas budžeta samazinājums 2009. un 2010. gadā," pauda A.Vītols.

Viņš atzina, ka biežā ministru maiņa neveicina normālu, radošu un sabalansētu kultūras iestāžu darbību. Teātra direktors norādīja, ka lielākā vēlme būtu, lai ministres prioritāte būtu iedziļināties problēmās un risināt sasāpējušos jautājumus. "Jo īpaši būtiski tas ir šobrīd, kad strauji tuvojas 2013. gads ar Dziesmu svētkiem un nav tālu arī 2014. gads, kad Rīga kļūs par Eiropas Kultūras galvaspilsētu," sacīja A.Vītols.   


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas