Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Darbu sāk 21 jaunais Iespējamās misijas skolotājs.

"Jaunie IM dalībnieki sev ir uzstādījuši augstus un nozīmīgus mērķus – panākt, lai skolēni labāk apgūst mācību saturu un novērtē mācību procesu. Tikai tā var saglabāt vēlmi mācīties mūža garumā, kas mūsdienās ir neatņemama ikdienas un darba sastāvdaļa," uzsver IM direktors Mārtiņš Kālis.
Pirmdien, 15. jūnijā, izglītības programmas Iespējamā misija (IM) atbalstītāji, draugi un citi interesenti tika iepazīstināti ar jaunajiem programmas dalībniekiem. Šogad no 204 kandidātiem atlasi izturēja un dažādās Latvijas skolās darbu sāks 21 jaunais skolotājs, palielinot IM kopējo dalībnieku skaitu līdz 129, informē Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Jauno dalībnieku izziņošanas pasākumā piedalījās Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, kā arī citi IM atbalstītāji, draugi un skolu pārstāvji. Lai veicinātu jauno tehnoloģiju pielietojumu skolās, arī šogad Lattelecom dāvināja jaunajiem skolotājiem datoru vai planšetdatoru modernāka un daudzveidīgāka mācību procesa nodrošināšanai.

Ministre savā uzrunā norādīja, ka līdz ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, aizvien lielāku nozīmi gūst tēze, ka izglītības sistēma var būt tikai tik laba, cik labi ir tās skolotāji. Latvija ir aktualizējusi skolotāju kvalitātes jautājumu Eiropā. M.Seile uzteica programmas IM darbu jauno skolotāju sagatavošanā un izteica cerību, ka šāda skolotāju sagatavošanas sistēma tiks ieviesta arī citās skolotāju sagatavošanas programmās Latvijā, un novēlēja jaunajiem skolotājiem turēties pie IM pamatvērtībām – mērķtiecības, atvērtības, izcilības un atbildības.

Ekonomikas ministrija jau tuvākajos gados prognozē būtisku speciālistu skaita iztrūkumu dabaszinātnēs, matemātikā un informācijas tehnoloģijās, tāpēc IM ik gadu īpaši uzrunā šo nozaru pārstāvjus pieņemt izaicinājumu un kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem. Šogad 43% IM jauno dalībnieku mācīs matemātiku, dabaszinātnes, ķīmiju vai bioloģiju. 

Ar partneru atbalstu IM izveidojusi stabilu un veiksmīgu jauno skolotāju un izglītības līderu sagatavošanas programmu, kas palīdz zinošākajiem un mērķtiecīgākajiem augstskolu absolventiem un profesionāļiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem Latvijas skolās.

Savās pieteikuma anketās IM 8. iesaukuma dalībnieki uzsver, ka vēlas pilnveidot un uzlabot Latvijas izglītības sistēmu, lai bērni noticētu saviem spēkiem, izbaudītu mācību procesu un, kļūtu par gudriem, radošiem, kritiski domājošiem un atbildīgiem sabiedrības locekļiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas