Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Daugavgrīvā uz sēkļa uzskrējušā kuģa kapteinis bijis alkohola reibumā

Valsts policijas veiktajās pārbaudēs konstatēts, ka aizvadītajā naktī Daugavgrīvā avarējušā tankkuģa Flagman 1 kapteinis bijis alkohola reibumā, sestdien vēstīja telekanāls LNT, atsaucoties uz likumsargu sniegto informāciju. Precīzs promiļu daudzus būs zināms pēc dažām dienām.Krasta apsardzes dienesta priekšnieka pienākumu izpildītājs Andris Skribis, komentējot iespējamos avārijas iemeslus, minēja, ka tā ir vai nu cilvēku, vai tehniska kļūda.

"To izmeklēšanā noskaidrosim. Izmeklēšana ir uzsākta, Jūras administrācija veiks kuģa tehnisko inspekciju," skaidroja Skribis. Pārbaužu rezultāti būšot zināmi jaunnedēļ.Kuģa ceļa kartē redzams, ka pēc pēdējā līkuma kuģis nav ticis iztaisnots un tas taisnā līnijā iebraucis krastā. No ekoloģiskās katastrofas izdevies izvairīties tikai par mata tiesu.Kuģis bija pilnībā piekrauts, tā tilpnēs atradās 15 tūkstoši tonnu degvielas. Kuģa priekšgals bijis vien dažus metrus no krasta, un kuģis bijis pamatīgi sasvēries. Krasta apsardzes dienestā atzīst, ka tikai par mata tiesu izdevies izvairīties no katastrofas - ja kuģa korpuss būtu pārsists un degviela izplūstu, sekas būtu graujošas."Tas nozīmētu, ka tas ar straumi tiktu nests jūrā, ar vēju pūsts krastā, šis piesārņojums varētu iesūkties krasta smiltīs un vairākus gadus Jūrmala būtu nelietojama," norādīja Skribis.33 gadus vecais tankkuģis Flagman 1 bija ceļā no Rīgas ostas uz Ventspils ostu. Uz sēkļa tas uzskrēja neilgi pēc pusnakts, un līdz izbraukšanai jūrā bija atlikuši vien daži desmiti metru.Jau dienas gaismā izvērtējot situāciju, sarīkota kuģa glābšanas operācija, un tā noritējusi veiksmīgi. Degviela no tankkuģa tika pārsūknēta uz citu kuģi, tāpēc tā iegrime mazinājās un to bija iespējams ar velkoni no sēkļa novilkt. Naftas noplūde nav notikusi, kā arī nav cietis neviens no apkalpes locekļiem. Kuģis pārbaudīs un aizvilkts atpakaļ uz ostu, kur notiks rūpīgāka tā pārbaude. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas