Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Dažās stundās atsevišķiem izmeklējumiem izķer visas mēneša kvotas

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) dažu stundu laikā pēc pieraksta atvēršanas uz atsevišķiem izmeklējumiem tiek aizpildītas visas valsts kvotētās vietas, portālu Diena.lv informēja slimnīca.

Slimnīcā pirmdien tika atvērts pieraksts uz izmeklējumiem martā - magnētisko rezonansi, datortomogrāfiju, ultrasonogrāfiju un osteodensitometriju. Jau līdz pusdienlaikam bija aizpildītas valsts apmaksātās vietas uz magnētisko rezonansi Latvijas Onkoloģijas centrā, bet līdz dienas beigām, saskaņā ar speciālistu prognozēm, būs aizpildītas visas valsts kvotētās vietas uz pārējiem izmeklējumiem visā Austrumu slimnīcā.

"Latvijas Onkoloģijas centrā pieprasījums ir ārkārtīgi liels uz visiem izmeklējumiem, un, aprunājoties ar onkoloģiskajiem pacientiem, viņi norāda, ka vēlas ārstēties un izmeklēties tikai pie šī centra speciālistiem. Līdzīgi ir ar pārējiem pacientiem – viņi mērķtiecīgi nāk pie mums, norādot, ka vēlas ārstēties universitātes slimnīcā," atzinusi Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja Māra Epermane.

Viņa arī uzsvērusi, ka slimnīcas resursi ļautu iedzīvotājiem sniegt vairāk konsultāciju un vairāk izmeklējumu atbilstoši augstajam pieprasījumam, taču tam neseko valsts finansējums.

Izprotot situāciju, slimnīca pirmdien mobilizēja vairāk darbinieku visās reģistratūrās, tomēr pieprasījums bija ārkārtīgi liels. Jau no agra rīta slimnīcas pieraksta tālruni vienlaicīgi mēģināja sazvanīt vairāki simti cilvēki, brīdī, kad "zvanu rinda" sasniedza 400, neizturot slodzi, sistēmā radās problēmas, ko gan operatīvi ar sakaru nodrošinātāju izdevās novērst. Informācijas centrs dažu stundu laikā saņēma aptuveni 600 pieraksta pieteikumus elektroniski. Daudzi cilvēki šodien bija ieradušies personīgi. Latvijas Onkoloģijas centrā "dzīvajā" rindā gaidīja aptuveni 150 cilvēki, bet Gaiļezerā 70 – 100 cilvēki.

Pašlaik uz izmeklējumiem martā vēl var pierakstīties par maksu. Pierakstu uz izmeklējumiem uz nākamo periodu no aprīļa līdz augustam plānots atvērt 20. martā, informē RAKUS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas