Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Decembrī astoņās Latvijas pilsētās notiks bezmaksas automobiļu pārbaudes

No 1.decembra līdz 11.decembrim astoņās Latvijas pilsētās notiks bezmaksas automobiļu pārbaudes, kurās vadītājiem būs iespēja noskaidrot, vai auto pilnvērtīgi sagatavots ziemas ceļiem, aģentūru LETA informēja degvielas mazumtirgotāja Circle K pārstāvji.

Pērn līdzīgā akcijā tika pārbaudīti aptuveni 700 automobiļi, vairāk nekā pusei atklājot dažāda līmeņa nepilnības, par ko daudzi vadītāji pat nenojauta.

Drošas Braukšanas Skolas direktors Jānis Vanks norāda, ka, tuvojoties ziemai, automašīnas uzturēšanā pastiprināta uzmanība jāpievērš atbilstošu ziemas riepu nomaiņai, degvielai un tās daudzumam bākā, logu slotiņām un šķidrumam, kā arī bremžu stāvoklim. "Atskatoties uz iepriekšējā gada rezultātiem, kad vidēji dienā pārbaudījām ap 70 auto, secinām, ka šādas pārbaudes ir ļoti vajadzīgas un autovadītāju vidū augsti novērtētas," pauž Vanks.

Pārbaužu laikā tiks noteikta ziemas riepu atbilstība likumam un drošas braukšanas pamatprincipiem - tās ir darba kārtībā, ja nav vecākas par pieciem gadiem, kā arī riepu protektors seklākajā vietā nav mazāks par četriem līdz pieciem milimetriem.

Tāpat pārbaužu laikā tiks apsekoti automašīnas lukturi, lai noskaidrotu, vai tie ir atbilstoši noregulēti un neapžilbina pretim braucošos, kā arī pārbaudīta logu slotiņu kvalitāte, lai nepieciešamas gadījumā tās varētu nomainīt.

Pārbaudēs tiks sniegtas konsultācijas par drošu braukšanu ziemas sezonā un veicamajiem priekšdarbiem, lai auto būtu gatavs ziemai, savukārt pēc pārbaudes autovadītāji saņems speciālistu slēdzienu, kas palīdzēs atbilstoši sagatavoties ziemas braukšanas sezonai.

Automašīnu bezmaksas pārbaudes notiks 1.decembrī Rīgā, Anniņmuižas bulvārī 25a, 2.decembrī - Jelgavā, Brīvības bulvārī 1, 3.decembrī - Ventspilī, Rūpniecības ielā 4, 4.decembrī - Liepājā, Esperanto ielā 2/8, 7.decembrī - Valmierā, Ausekļa ielā 26, 8.decembrī - Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 143b, 9.decembrī - Jēkabpilī, Rīgas ielā 218G, 10.decembrī - Daugavpilī, Ventspils ielā 28, un 11.decembrī - Rīgā, Jāņavārtu ielā 21.

Bezmaksas Servisa dienu organizē Drošas braukšanas skola kopā ar "Circle K" degvielas uzpildes stacijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas