Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Delna tiesā uzvarējusi Ventspils domi

Otrdien Administratīvā rajona tiesa apmierināja Sabiedrības par atklātību Delna pieteikumu strīdā pret Ventspils pilsētas domi par organizācijas informācijas pieprasījumam piemēroto maksu, portālu Diena.lv informēja Delnas pārstāve Aiga Grišāne.

Jau ziņots, ka Delna uzsāka tiesvedību, jo Ventspils pilsētas dome maksai par kopiju izgatavošanu saistībā ar informācijas pieprasījumu piemēroja nevis Ministru kabineta noteikumos noteikto maksu, bet gan domes rīkojumā paredzēto.

Dome tiesvedības gaitā uzstāja, ka tā drīkstējusi noteikt maksu 3 latu apmērā par vienu melnbaltu kopijas lapu, kas būtiski pārsniedz MK noteikto.

"Spriedums ir nozīmīgs juridisks precedents informācijas atklātības jomā, jo apstiprina, ka valsts un pašvaldību iestādēm ir jāpiemēro Ministru kabineta noteiktais cenrādis un iestādes patvaļīgi nevar noteikt augstāku maksu par kopiju izgatavošanu, tādējādi ierobežojot sabiedrības tiesības uz atklātību un informāciju," norādīja Delnas pārstāvji.

Iepriekš Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments jau deva savu novērtējumu šajā lietā, šogad 8.jūnija nolēmumā norādot, ka Ministru kabineta noteikumi piemērojami arī pašvaldībās un pašvaldībām nav tiesību paaugstināt noteikumos paredzēto maksu par kopiju izgatavošanu.

Delna aicināja Ventspils pilsētas domi ievērot tiesas noteikto un sakārtot pašvaldības normatīvos aktus attiecībā uz informācijas atklātību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas