Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Deputāti iedala naudu Līvu albumam un Iļģu pasākumam, un vēl vairākus miljonus dažādiem projektiem

Turpinot vērtēt priekšlikumus nākamā gada valsts budžetam, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirmdien vienojās atbalstīt līdzekļu piešķiršanu vairākiem kultūras un izklaides pasākumiem.

Piemēram, komisija pirmdien atbalstīja 30 000 eiro piešķiršanu kā līdzfinansējumu grupas Līvi jubilejas albuma sagatavošanai un izdošanai. Šo ierosinājumu iesniedza Nacionālā apvienība (NA).

Tāpat komisijas atbalstu guva NA ierosinājums piešķirt 42 000 eiro grupas Iļģi 35 gadu jubilejas pasākumam pavasarī Arēnā Rīga. Vēl 20 000 eiro paredzēti pasākumam Bildes.

Komisija atbalstīja arī priekšlikumu par 19 600 eiro piešķiršanu, lai nodrošinātu interaktīvo lapu dveseluputenis.lv ar svarīgāko 1915.-1919.gada Latvijas vēstures notikumu atspoguļojumu. Savukārt 50 000 eiro paredzēti vietnes Radu raksti atjaunošanai dzimtu vēstures pētīšanai.

Komisija atbalstījusi arī citus kultūras jomas priekšlikumus, atbalstot dažādus muzejus un projektus. Iepriekš deputāti atbalstīja koalīcijas ieceri par 300 000 eiro dotāciju kinofilmas Nameja gredzens uzņemšanai. 

Komisija pirmdien atbalstīja arī citus valdības neakceptētus priekšlikumus par līdzekļu piešķiršanu baznīcām, veselības nozarei un citiem projektiem par vēl vairākiem papildu miljoniem eiro. Opozīcijas politiķis Mārtiņš Bondars (LRA) ironizēja, piedāvājot mainīt valdību, kas neieklausās un neatbalsta koalīcijas deputātu iesniegtos priekšlikumus.

Savukārt opozīcijas deputāte Inguna Sudraba (NSL) arī pirmdien turpināja vaicāt par pamatojumu atsevišķiem ierosinājumiem. Opozīcijas deputāti arī interesējās, vai vairāku priekšlikumu atbalstīšana saistīta ar pašvaldību vēlēšanu tuvošanos.

Komisija, piemēram, atbalstīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ierosinājumu paredzēt 897 000 eiro Jūrmalas pilsētas domei, kas esot nepieciešami ēkas atjaunošanai piekrastes dabas vērtību un kultūrvides centra izveidošanai.

Deputāti arī atbalstīja Vienotības ierosinājumu par 150 000 eiro Alūksnes ezera pilssalas infrastruktūras pēdējai kārtai, ZZS ieceri par 100 000 eiro Drabešu pagasta Ieriķos Cecīļu ielas rekonstrukcijai, ZZS priekšlikumu par 100 000 eiro Balvu pilsētas stadiona rekonstrukcijai.

Atbalstu guva arī koalīcijas deputātu priekšlikums par 700 000 eiro dotāciju Rīgas Sv.Jēkaba Romas katoļu baznīcas katedrāles ēkas restaurācijai, 350 000 eiro dotāciju Rīgas Doma baznīcas ērģeļu prospekta un instrumenta restaurācijai, kā arī 400 000 eiro projekta realizācijai Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Komisija atbalstīja arī Vienotības priekšlikumu par 400 000 eiro Cēsu pilsētas stadiona rekonstrukcijai, kā arī ZZS ieceri par 200 000 eiro Dobeles olimpisko sporta veidu centra stadiona tehniskā projekta izstrādei.

Šī ir daļa no deputātu atbalstītajiem ierosinājumiem, politiķi nav iebilduši arī pret daudzām citām iecerēm.

Budžeta komisija pagājušajā nedēļā sāka vērtēt priekšlikumus nākamā gada budžetam. Savukārt galīgajā lasījumā par šiem jautājumiem Saeima lems 23.novembrī.

Papildināta visa ziņa un virsraksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas