Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Deputāts Jansons rosina izsniedzamo TUA skaitu sasaistīt ar drošības iestāžu kapacitāti

Var spriest par iespēju likumā noteikt konkrētu personu skaitu, kas par ieguldījumiem var saņemt termiņuzturēšanās atļauju, lai drošības iestādēm būtu atbilstoša kapacitāte šo cilvēku pārbaudīšanai, šodien Oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja deputāts Ritvars Jansons (NA).

Jansons šodien iepazīstināja kolēģus ar informāciju, ka "oligarhu lietā" kāds liecinieks ir sniedzis informāciju par to, ka atsevišķu investīciju projektu bija paredzēts palīdzēt īstenot, nosakot iespēju saņemt termiņuzturēšanās atļauju par 100 000 latu (142 287 eiro) ieguldījumu attiecīgajā kapitālsabiedrībā.

Deputāts norādīja, ka šī informācija sasaucas ar 2011.gadā toreizējā Saeimas deputāta Aināra Šlesera iesniegto priekšlikumu, kas arī tika akceptēts. Līdz ar to laikā no 2011.gada līdz 2014.gadam spēkā bija kārtība par termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu arī par minēto 100 000 ieguldīšanu kapitālsabiedrībā.

Jansons norādīja, ka no 2011.gada līdz 2014.gada pieaugošā termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana nebija pietiekoši sabalansēta ar Drošības policijas spēju pārbaudīt šo atļauju saņēmušos kandidātus. Politiķis uzsvēra, ka tas radīja risku valsts drošībai.

Kā vēstīts, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) iepriekš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" mudināja "oligarhu sarunu" parlamentārās izmeklēšanas komisiju izpētīt, kā tika lobēta termiņuzturēšanās atļauju tirgošana.

Ministrs sacīja, ka šī kārtība, viņaprāt, ir radījusi lielus drošības riskus. "Ļoti vēlos, lai šī komisija dziļāk papētītu, kā tika lobēta termiņuzturēšanās atļauju tirgošanu," teica ministrs. "Šajās sarunās - otrajā turpinājumā - parādās konkrēti vārdi, un domāju, ka komisijai te būtu daudz darāmā," pauda Ransačs, aicinot papētīt "ķēdīti", kā šī ideja nonāca parlamentā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas