Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Dienas replika. Māmuļa bankā

Rīgas Latviešu biedrības (RLB) nams ir ieķīlāts par kredītu SEB bankā. Iepriekšējā priekšsēža, tagad Saeimas deputāta Ingmāra Čaklā (Vienotība) laikā ar ideju par hosteļa būvi, bet reāli laikam jau nodokļu, soda naudu un saimniecisko parādu dēļ ticis paņemts 140 tūkstošus latu liels kredīts. No kredīta pirmā, mazākā, parādu nomaksai paredzētā daļa ir saņemta, bet otra, lielākā, hosteļa iekārtošanai paredzētā daļa no bankas puses tā arī nav piešķirta.

Hosteļa projekts gada laikā nav ticis saskaņots, un nav skaidrs, vai kāds vispār ir nopietni domājis to saskaņot un hosteli atvērt, jo tam nekāds biznesa plāns nav izstrādāts. Ingmārs Čaklais parādos vaino savu priekšteci Valdi Rūmnieku, kurš savukārt vaino pasaules krīzi. Savukārt pašreizējais biedrības priekšsēdētājs Guntis Gailītis ir optimistisks. Šobrīd bankai tiekot maksāti kredītprocenti, bet 2012. gada februārī jau jāveic kredīta pamatsummas daļas apmaksa.

Ļoti jācer, ka publiskajā telpā izskanējušie apgalvojumi ir tikai esošo un bijušo amatpersonu ķildas, bārstot tukšus apvainojumus, un ne kredīts ir ņemts, lai banka Māmuļu atņem, nedz arī Rīgas Latviešu biedrības nams ir bankrota priekšā. Pretējā gadījumā vainīgajiem nevajadzētu cerēt, ka Māmuļas problēmu gadījumā gan Diena, gan visi citi Latvijas mediji ļaus tā mierīgi snaust tiesībsargājošajām iestādēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas