Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dinevičs iesaistījies atjaunojamo energoresursu biznesā

Bijušais Rīgas vicemērs Jānis Dinevičs iesaistījies atjaunojamo energoresursu biznesā. Viņš kopā ar partneriem nodibinājis uzņēmumu SIA Atjaunojamo energoresursu un viedo tīklu tehnoloģiskais parks, kurā viņš ir valdes priekšsēdētājs, trešdien raksta laikraksts Dienas bizness.Kontrolpakete jeb 63% daļu šajā kompānijā pieder ar J.

Dineviču saistītajam SIA Gosupi nekustamie īpašumi, 17% - SIA zinātniskā ražošanas firma EN-EL, bet pa 10% - Fizikālās enerģētikas institūtam un Rīgas Tehniskajai universitātei. Jaunveidotā uzņēmuma valdē darbosies arī Pēteris Šipkovs un Antans Sauhats. J.Dinevičs atklāj, ka projekta mērķis ir ražot elektroenerģiju. Jaunveidotais uzņēmums sākotnēji galvenokārt nodarbosies ar pētnieciskiem darbiem.Līdz 19.septembrim kompānija plāno iesniegt visu nepieciešamo dokumentāciju, lai pieteiktos uz ES līdzfinansējumu programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas otrās kārtas ietvaros. Viena projekta ERAF līdzfinansējuma apmērs ir 1,5-8,5 miljoni latu. Projekta rezultātā tehnoloģiskajā parkā Ogres novada Krapes pagastā varētu tapt trīs stacijas - koģenerācijas, vēja un saules, kur plānots ražot elektroenerģiju. Daļu no saražotā plānots realizēt a/s Latvenergo, bet daļu varēs izmantot arī ražošanā. Jāpiebilst, ka Krapes pagastā atrodas ar J.Dineviču saistītā piena produktu ražotne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas