Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Disciplinārlietā Behmanei izteikts rājiens; pārceļ citā amatā

Disciplinārlietā pret Veselības ekonomikas centra (VEC) direktori Daigu Behmani beigusies dienesta izmeklēšana un pieņemts lēmums izteikt viņai rājienu par amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu, kā arī pārcelt citā amatā, portālu Diena.lv informēja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Jau ziņots, ka pret VEC direktori D.Behmani veselības ministrs Juris Bārzdiņš ierosināja disciplinārlietu un uz izmeklēšanas laiku atstādināja direktori no amata pienākumu pildīšanas, portālu Diena.lv informēja Veselības ministrijas pārstāve Egita Pole.

Disciplinārlieta bija ierosināta, ņemot vērā, ka D.Behmane nebija veikusi VEC direktora amata kompetencē esošās darbības, kas nepieciešamas, lai savlaicīgi samazinātu un novērstu veselības aprūpei piešķirtā valsts budžeta līdzekļu pārtēriņu, kas var radīt valstij nelabvēlīgas sekas valsts apmaksājamo veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai, minēja E.Pole.

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš pieņēma lēmumu D.Behmanei izteikt rājienu par amata pienākumu un ministra rīkojumu, iesniegt priekšlikumus zāļu kompensācijas sistēmas nodrošināšanai šogad piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros, nekvalitatīvu pildīšanu. Tāpat veselības ministrs pieņēmis lēmumu ar 19.oktobri pārcelt D. Behmani Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra (VTMEC) direktores amatā.

Disciplinārlietas izmeklēšanas gaitā komisija konstatēja, ka ne visi D.Behmanes vadītās darba grupas ministrijā iesniegtie priekšlikumi zāļu kompensācijas sistēmas nodrošināšanai līdz gada beigām piešķirtā budžeta ietvaros ir pamatoti ar aprēķiniem par paredzamo valsts budžeta līdzekļu ietaupījumu un ietekmi uz pacientu spēju segt iegādes līdzmaksājumu.

Priekšlikumi bez detalizētiem un pamatotiem aprēķiniem nesniedza ministrijai skaidru un precīzu informāciju par nepieciešamā finansējuma apmēru zāļu kompensācijas sistēmas nodrošināšanai. Tāpat VEC iesniegtie priekšlikumi nebija pietiekami kvalitatīvi, lai tos realizējot varētu novērst finanšu resursu pārtēriņa risku un nodrošinātu zāļu kompensācijas sistēmas darbību šogad piešķirtā finansējuma ietvaros, norādīja ministrijas pārstāvis.

Komisija arī konstatēja, ka D.Behmane bija izmantojusi nepareizu algoritmu, aprēķinot nepieciešamā finansējuma apmēru 2011.gadā, sakarā ar pievienotās vērtības nodokļa likmes pieaugumu.

Izvērtējot lietā esošos faktus un apstākļus, komisija atklāja, ka lietā nav atbildību mīkstinošu vai pastiprinošu apstākļu un Daiga Behmane aiz neuzmanības ir izdarījusi pārkāpumu, kas kvalificējams kā amata pienākumu un veselības ministra rīkojuma nekvalitatīva pildīšana, par ko tiek piemērots disciplinārsods – rājiens.

Vienlaikus, ņemot vērā D.Behmanes atbilstību šobrīd vakantajam VTMEC direktora amatam, veselības ministrs J.Bārzdiņš pieņēma lēmumu pārcelt viņu šajā amatā ar 19.oktobri.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas