Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Divās vispārizglītojošajās skolās Īrijā mācīs latviešu valodu

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments atbalstījis Īrijas latviešu nacionālās padomes (ĪLNP) iesniegto projektu, kas paredz latviešu valodas apmācību Īrijas valsts vispārizglītojošajās skolās, informē ĪLNP izglītības nodaļas vadītāja Laima Ozola.

Projekta ietvaros latviešu valoda tiks mācīta divās Īrijas vidusskolās - Beaufort College Navanā un St. Olivers Community College skolniekiem Droghedā.

Ozola norādīja, ka audzēkņiem, kuri šajās skolās būs mācījušies latviešu valodu un sekmīgi nokārtojuši pārbaudījumu, atgriežoties Latvijā vienalga kādā vecumā, nebūtu jākārto eksāmens latviešu valodā.

"Kā zināms, cilvēkiem, kuriem nav apliecinājums par latviešu valodas prasmi, atgriežoties Latvijā, jākārto latviešu valodas eksāmens. Latvijas likumdošana nosaka, ka valsts valodas prasmei ir nepieciešams dokumentāls apliecinājums. Latvijā, kā apliecinājums valsts valodas prasmei, tiek atzīts arī Īrijā iegūts vidusskolas diploms, kurā ir latviešu valodas eksāmena atzīme," piebilda Ozola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas