Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Dombrava: Jāpalielina sodi par necieņas izrādīšanu pret valsts simboliem

Saeimā jau tuvākajās nedēļās tiks iesniegti grozījumi, kuri paredz uzlikt daudz augstākus sodus par valsts simbolu apgānīšanu, portālu Diena.lv informēja Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāts Jānis Dombrava.

Piespriestie sodi par necieņas izrādīšanu pret valsts simboliku ir nepietiekami, norādīja J.Dombrava. Viņš atgādināja, ka patlaban par šīm izdarībām var sodīt ar naudas sodu no 50 līdz 250 latiem vai administratīvo arestu līdz 15 diennaktīm.

“Šie niecīgie sodi neattur no atkārtotiem precedentiem un nenostiprina tūristu vidū cieņu pret mūsu valsts simboliem. Jādara viss, lai atturētu kā iebraucējus, tā vietējos iedzīvotājus pārkāpjot likumu atklāti izrādīt necieņu gan pret karogu gan Brīvības pieminekli,” teica J.Dombrava, norādot, ka viena no iespējām, kā to panākt, ir sodu palielināšana.

“Lai Latvija kļūtu par valsti, kur katrs iedzīvotājs lepojas būt tās pilsonis, ir svarīgi aizsargāt mūsu valsts svētumus - Brīvības pieminekli un valsts karogu. Šo mantojumu, kas ir dots no mūsu senčiem ir jātur augstā godā un nav pieļaujama to apgānīšana,” norādīja Saeimas deputāts.

Top komentāri

Knābis
K
Protams. Tiklīdz palielinās sodus, visi sāks tos cienīt. Patiesībā varbūt vajadzētu cienīt valsti, ja ir par ko.
ZT
Z
Es domāju,ka Valsts simbols ir arī attīstīta ražošana ,lauksaimniecība,tautas dzīves līmenis.
Dainis Grabovskis an
D
No viena grāvja, otrā! Soc laikā bija jāciena PSRS. Un pamēģini tikai ko sliktu pateikt, sibīrija. Tagad man liks cienīt Latviju laupītāji. Tad kad tev puišel pietiks drosmes no tribīnes pateikt kādai ir jābūt Latvijai un reāli arī ko darīsi tās labā. Tad arī pusrpini par sodiem. p.s. Labāks sods būtu sabiedriski derīgais darbs. Lai pēc pieminekļa apčurāšanas pastaigā ar lupatiņu un paslauka putekļus no Mildas pakājes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas