Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dombrovskis ar Jaceņuku divpusējas tikšanās laikā Rīgā pārspriedīs Ukrainas reformu procesu

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidentam eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdim Dombrovskim (Vienotība) šonedēļ, 6.novembrī, Rīgā paredzēta divpusēja tikšanās ar Ukrainas premjerministru Arsēniju Jaceņuku.

Paredzēts, ka abas amatpersonas pārrunās Ukrainas reformu procesu, kā arī politiskās un ekonomiskās situācijas attīstību valstī, liecina Dombrovska darba plāns.

LETA jau vēstīja, ka 5.novembrī Rīgā tiksies visu trīs Baltijas valstu un Ukrainas premjerministri, kuriem plānots pārrunāt Ukrainas un Eiropas Savienības (ES) attiecības, Eiropas drošības politikas un Minskas līguma izpildi un reformu procesu Ukrainā.

Uz tikšanos ieradīsies Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs, Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass un Ukrainas Ministru prezidents Arsēnijs Jaceņuks, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Tikmēr Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze intervijā aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka pašlaik Ukrainas sabiedrībā valda uzskats, ka reformu ieviešanas tempi ir neapmierinoši, ka visam ir jānotiek ātrāk.

Runājot par nepieciešamo reformu ieviešanas gaitu, vēstniece norādīja, ka ir vērojama zināma inerce, daļā ierēdniecības un politiķu aprindu ir personas, kuras nav ieinteresētas situācijas maiņā. "Šis vecais aparāts nevēlas mainīt viņu izpratnē pierasto ērto sistēmu, kurā nekārtība sniedz iespējas individuāli iegūt kādus labumus, tostarp materiālos," viņa sacīja, piebilstot, ka novērojamas problēmas arī lēmumu pieņēmēju līmenī, jo, lai gan parlamentā pēc pagājušajām vēlēšanām ir ienākuši jauni, uz pārmaiņām orientēti cilvēki, viņi tomēr neveido absolūto vairākumu.

Vēstniece arī skaidroja, ka paši ukraiņi gan formulē, ka ir Eiropas dzīvesveida piekritēji, viņi to vēlas arī sasniegt, taču pārmainīt cilvēku domāšanu un rīcību ikdienas līmenī tik ātri nemaz nav iespējams. Šis arī ir iemesls, kādēļ reformas notiek, taču tās nenotiek tādos tempos, kādus mēs vēlētos. "Nevar valsts gada laikā kļūt par Šveici," uzskata Daudze. "Paši ukraiņi atzīst, ka savos neatkarības divdesmit gados nav pienācīgi izmantojuši visas iespējas, lai pārvērstos no sabiedrības, kurā dominējuši visai padomju sistēmai raksturīgie netikumi, tādā sabiedrībā, ar kādu viņi vēlas sevi asociēt," piebilda diplomāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas