Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Dombrovskis: Kinofestivālu Arsenāls ir vērts saglabāt

Starptautiskā kinofestivāla Arsenāls norisi ir vērts saglabāt arī turpmāk, intervijā Radio 101 sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Viņš uzsvēra, ka Valsts kultūras kapitāla fonds ir neatkarīgs savos lēmumos, tāpēc Kultūras ministrija (KM) patlaban meklē citus risinājumus. Zīmīgi arī, ka Rīgas dome tajā laikā, kad plānoja Arsenālu, tam nepieciešamās telpas ir iznomājusi konkurējošajam kino festivālam Baltijas pērle, tāpēc viens no ministrijas uzstādījumiem esot ar abiem festivāliem vienoties, lai tie nekonkurētu vienā laikā.

Jau ziņots, ka no šā gada marta tiek slēgts starptautiskais kinofestivāls Arsenāls. Kā norāda festivāla rīkotāji, slēgšanas iemesls ir tāds, ka "pēdējos četros gados nav izdevies noslēgt trīspusēju sadarbības līgumu ar Rīgas domi un Kultūras ministriju".

"Pretēji Eiropas kultūrpolitikas virzībai, pretēji mūsu līdzdalībai kā biedriem Eiropas profesionālajās kino organizācijās - mums neklājas pašlaik lauzt savas iestrādes un konceptus īslaicīga labuma meklējumos. Mēs neesam vieni - mums ir kolēģi, draugi, citādi domājošie, beigu beigās - savs skatītāju pulks," rakstīts Arsenāla paziņojumā presei.

Festivāla rīkotāju paziņojumā presei norādīts, ka 25 festivāla pastāvēšanas gados tikušas demonstrētas 2184 filmas apmēram 330 000 cilvēku lielai auditorijai. Starptautiskais kinofestivāls Arsenāls kopš 1986.gada Rīgā norisinājās katru otro rudeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas