Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

DP: Islāma valsts kontrolētajās teritorijās uzturas vairāki Latvijas musulmaņu kopienas pārstāvji

Krievijas militārā iesaistīšanās konflikta Sīrijā risināšanā rada apdraudējumu arī Rietumvalstīm, TV3 raidījumam _Nekā personīga _pauda Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets.

Latvijas un ārvalstu drošības dienesti pēta, kas var sekot teroristiskā grupējuma Islāma valsts paziņojumam, ka pret Krieviju tiek pasludināts džihāds jeb svētais karš, vēsta raidījums.

"Ja mēs runājam par terorisma draudiem, protams, Krievijas iesaistīšanās Sīrijas konflikta militārā risināšanā ir veicinājusi terorisma draudu pieaugumu pašai Krievijai," uzsvēra DP priekšnieks, piebilstot, ka "teroristiskā organizācija Islāma valsts ir skaidri deklarējusi, ka turpmāk uzskata Krieviju, viņas interešu objektus par leģitīmiem savu teroristisko darbību mērķiem". Līdz ar to nevar izslēgt, ka Rietumu valstīs Krievijas pilsoņi, Krievijas interešu objekti var tikt apdraudēti no teroristu puses.

Viņš piebilda, ka personām, kuras pieņem lēmumu ceļot uz Krieviju, noteikti ir jārēķinās, ka tā ir valsts, kurā ir paaugstināta terorisma draudu iespējamība.

Tāpat Mežviets atgādināja, ka pēc DP rīcībā esošās informācijas, pašlaik Islāma valsts kontrolētajās teritorijās uzturas vairāki Latvijas musulmaņu kopienas pārstāvji. Ir arī vairāki musulmaņu kopienas pārstāvji, kas ir izteikuši vēlmi vai mēģinājuši nokļūt tur. Viņš nekomentēja, vai šim cilvēku skaitam ir tendence pieaugt.

"Drošības policija gadiem ilgi pievērš uzmanību procesiem, kas saistīti ar Latvijas musulmaņu kopienu. Protams, mēs sekojam līdzi notikumu attīstībai arī pēdējos mēnešos. Mans vērtējums ir, ka atsevišķu Latvijas musulmaņu kopienas retorika balansē, protams, uz provokatīvas robežas. Jo mums visiem jāsaprot, ka spriedelējumi par Latviju kā islāma reliģijas dominētu valsti tuvākā nākotnē, vai arī šariāta tiesību sistēmas ieviešanas neizbēgamība Latvijas republikā nav gluži tās tēmas, ar kurām var veicināt dažādas ticības cilvēku harmoniskāko eksistenci mūsu valstī. Un musulmaņu grupas pārstāvjiem, kas pauž šādus uzskatus, vajadzētu apzināties sekas kādas šī komunikācija varētu radīt," uzsvēra Mežviets.

Krievijas lidmašīnas kopš 30.septembra veic uzlidojumus Sīrijā. Maskava apgalvo, ka gaisa triecieni vērsti pret teroristu organizācijas Islāma valsts pozīcijām, bet Rietumi pārmetuši Krievijai, ka uzlidojumos cietuši galvenokārt Sīrijas mērenie nemiernieki, kas cīnās pret Damaskas režīmu.

Krievijas prezidents savukārt nosodījis Vašingtonu par atteikšanos dalīties ar informāciju Sīrijas jautājumā un paziņojis, ka dažiem Maskavas "partneriem vienkārši ir biezputra smadzenēs".

Tāpat ziņots, ka teroristiskais grupējums Islāma valsts 13.oktobrī aicinājis musulmaņus uz svēto karu pret Krieviju un Savienotajām Valstīm.

"Krievija tiks sakauta," tīmeklī ievietotā ierakstā paziņoja Islāma valsts pārstāvis Abu Muhameds al Adnani, aicinot "musulmaņus it visur uzsākt džihādu pret krieviem un amerikāņiem", kas izvērsuši krusta karu pret islāmticīgajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas