Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

DP neredz iespēju vērsties pret Krievijas propagandas grāmatām Latvijas veikalos

Drošības policija (DP) pievērš uzmanību Krievijā izdotas propagandas literatūras nonākšanai Latvijas grāmatnīcu plauktos, taču spēkā esošie normatīvie akti neparedz iespēju vērsties pret šāda satura izdevumiem, aģentūrai LETA atzina DP.DP norāda, ka pēdējā laikā Krievijā tiek izdots liels skaits propagandas grāmatu.

Drošības policija pievērš uzmanību šādas literatūras nonākšanai Latvijas grāmatnīcu plauktos. Spēkā esošie normatīvie akti neparedz vēršanos pret šāda satura grāmatām.Vienlaikus, pastāvot nopietnām bažām, ka šādu grāmatu patiesais mērķis ir nostiprināt Krievijas politikas un vēstures interpretācijai simpatizējošu pozīciju, DP aicina Latvijas iedzīvotājus kritiski vērtēt katras konkrētās grāmatas saturu un tā atbilstību realitātei.Kā šonedēļ ziņoja LTV, Latvijas grāmatnīcā Polaris, kuras specializācija ir grāmatas krievu valodā, plašā klāstā ir atrodamas Ukrainā aizliegtās grāmatas. Ukraina "melnajā sarakstā" iekļāva gandrīz 40 grāmatas - par separātisma un naida kurināšanu, un vairāk nekā puse no tām ir pieejama Polaris veikalos.Šajās grāmatās lasāms, ka Ukraina jau sensenis bijusi nacistu valsts, nekad nav spējusi uzturēt savu neatkarību, daudz pieminēta krievvalodīgo apspiešana, slavināta Krimas aneksija, attīstītas sazvērestības teorijas. Alternatīva skatījuma vai citas pieejas tematam grāmatnīcas piedāvājumā nav, secinājuši žurnālisti. Vairāki grāmatnīcā atrodamo darbu autori saistīti ar Krievijas budžeta finansējumu, nopērkams arī nacionālboļševika Eduarda Ļimonova sacerējums Kijev kaput. Viens no autoriem - Pāvels Daņiļins - ir strādājis Vienotajā Krievijā un Krievijas prezidenta administrācijā, bet cits - Dušenovs - vairākus gadus pavadījis cietumā par naida kurināšanu.Polaris vadība jau iepriekš bija paziņojusi, ka grāmatnīcā netirgo sev nepieņemamu literatūru, piemēram, pretreliģisko literatūru. Polaris īpašniece un direktore Jeļena Bistrova apgalvojusi, ka attiecībā uz Ukrainas notikumiem cenzūras viņas veikalos neesot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas