Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Draudēts nolaupīt VVC pārstāvja meitu; Kursītis vērsies policijā

Valsts valodas centra (VVC) kontroles nodaļas vadītājs Antons Kursītis pērn decembrī saņēmis draudus par viņa meitas nolaupīšanu, tādēļ viņš vērsies Valsts policijā un Drošības policijā. To A.Kursītis atklāja intervijā laikrakstam Latvijas Avīze.

Viņš stāsta, ka draudus VVC saņem diezgan regulāriu. "Turklāt vērstus ne tikai pret sevi, bet arī pret mūsu ģimenes locekļiem. Decembrī mēs sodījām kādas biedrības vadītāju Rēzeknē, kas bija sarīkojusi bērniem Ziemassvētku pasākumu pilsētas centrā, bet tas noritēja tikai krieviski. Ne tikai Salatēvs, bet Rēzeknes mērs tur uzstājās un runāja tikai krieviski. Tā kā tas nav slēgts pasākums, bet gan publisks, organizatoru pienākums bija nodrošināt tulkojumu. Nu kā lai jūtas latviešu bērni, kuri atvesti uz šo pasākumu un neko nesaprot?"

"Diemžēl krievu medijos tas tika pagriezts tā, ka ļaunie valodas kontrolieri sodījuši krievu Salaveci. Pēc šīs publikācijas interneta komentāros caur puķēm tika izteikti draudi nolaupīt manu meitu. Par tiem mēs jau esam vērsušies gan Valsts policijā, gan Drošības policijā, bet man nav zināms, vai mēneša laikā šajā lietā notikusi kāda virzība," stāstīja A.Kursītis.

Viņš norāda, ka tas ir tikai viens tāds piemērs. "Ar mutiskiem draudiem vai žults izgāšanu no pārkāpēju puses sastopamies regulāri. Un pēdējā laikā – arvien biežāk. Parasti policiju par šīm lietām pat neinformējam, jo tikpat kā neiespējami pierādīt notikušo."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas