Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Drošas braukšanas skola rīko bezmaksas auto pārbaudes Latvijas pilsētās

No 30. oktobra līdz 8. novembrim sešās Latvijas pilsētās notiks bezmaksas automobiļu pārbaudes, kurās autovadītājiem būs iespēja noskaidrot, vai viņu auto pilnvērtīgi darbojas visas drošības sistēmas, ieskaitot elektroapgādi. Pērn līdzīgā akcijā tika pārbaudīti gandrīz 600 automobiļu, vairāk nekā pusei atklājot dažāda līmeņa nepilnības, par ko daudzi vadītāji pat nenojauta, portālu Diena.lv informē Drošas braukšanas skolas direktors Jānis Vanks.

"Tuvojoties ziemai, ārkārtīgi svarīgi ir sagatavoties gan autovadītājiem pašiem, gan parūpēties par automašīnas tehnisko stāvokli. Tas nozīmē ne tikai aprīkot auto ar ziemas riepām un ledus/sniega skrāpjiem, bet arī pārbaudīt drošības un elektrosistēmas. Atskatoties uz pērno gadu rezultātiem, secinām, ka šādas pārbaudes ir ļoti vajadzīgas un autovadītāju vidū augsti novērtētas," saka Vanks.

Akcijas laikā ar Inter Cars Latvija piegādātajām un apkalpotajām diagnostikas iekārtām tiks pārbaudītas auto elektroapgādes un drošības sistēmas, ko ikgadējās tehniskās apskates laikā parasti nav iespējams kontrolēt, taču to nevainojama darbība ir svarīga drošībai, īpaši palielinoties diennakts tumšo stundu skaitam rudenī un ziemā.

Pēc vadītāja izvēles automobilim varēs pārbaudīt drošības sistēmas (bremžu pretbloķēšanas sistēmu ABS, stabilitātes kontroles sistēmu ESP, gaisa drošības spilvenus u.c.) vai būtiskākos elektroapgādes mezglus (akumulators, starteris, ģenerators). Visām automašīnām tiks veikta lukturu pārbaude, noteikta logu slotiņu kvalitāte un riepu atbilstība tehniskajiem noteikumiem un sezonai. Pēc pārbaudes autovadītāji saņems speciālistu slēdzienu, kas palīdzēs atbilstoši sagatavoties ziemas braukšanas sezonai.

Bezmaksas Servisa dienu piedāvā Drošas braukšanas skola sadarbībā ar partneriem: Circle K degvielas uzpildes stacijām, Inter Cars Latvija un Ceļu satiksmes drošības direkciju.

Automašīnu bezmaksas pārbaudes notiks: 

  • 30.oktobrī Daugavpilī - Circle K DUS (Ventspils iela 28) un CSDD (Kraujas iela 3);
  • 31.oktobrī Rēzeknē - Circle K DUS (Atbrīvošanas aleja 143b) un CSDD (Jupatovkas iela 1a);
  • 1.novembrī Valmierā - Circle K DUS (Ausekļa iela 26) un CSDD (E.Lācera iela 3);
  • 6.novembrī Liepājā - Circle K DUS (Esperanto 2/8) un CSDD (Brīvības iela 148);
  • 7.novembrī Jelgavā - Circle K DUS (Brīvības bulvaris 1) un  CSDD (Satiksmes iela 2a);
  • 8.novembrī Rīgā - Circle K (Duntes iela 15) un CSDD (Antenas iela 2).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas