Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Drošības policija: Šogad 16.martā ir augstāks risks sabiedriskajai drošībai nekā citus gadus

Šogad Leģionāru atceres dienā, 16.martā, ir augstāks risks sabiedriskajai kārtībai un drošībai nekā citus gadus. To žurnālistiem pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu atzina Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks.

Viņš norādīja, ka riski šogad ir augstāki, jo nekad nav bijis tik daudz pieteiktu pasākumu. Arī nesen notikušā krievu valodas referenduma iespaidā riski šogad ir augstāki.

"16.marts, izskatās, šogad būs ļoti īpašs, tāpēc ka ir pieteikti ļoti daudzi pasākumi ‒ pieci gājieni un tie gājieni, viens otru izslēdzoši. Pretējās puses ir pieteikušas [šos pasākumus] un patiesībā tie ir savā starpā konfrontējoši. Pieteikti piketi un sapulces, un viss šis pasākums norit jau no paša rīta līdz pusdienām. Tā ka ir ļoti intensīvs cilvēku skaits, kas varētu piedalīties. Ņemot vērā saturu un cilvēkus, kas piedalās, riski ir diezgan augsti sabiedriskajai kārtībai un drošībai. Tāpēc būs jāstrādā pastiprinātā režīmā," klāstīja Drošības policijas priekšnieks.

DP rīcībā ir informācija, ka 16.martā varētu ierasties 30 līdz 40 personu no Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas, Krievijas, Vācijas. "Tur ir dažādi radikāļi, ekstrēmisti. Būs arī robežsardzei jāstrādā pastiprinātā režīmā," norādīja Reiniks un piebilda, ka Drošības policija strādās pie tā sauktā melnā saraksta, atbilstoši kuram ārzemniekiem varētu liegt iebraukt Latvijā.

"Pirms mēs kaut ko sīkāk stāstīsim, svarīgi būtu zināt, kāds ir Rīgas domes lēmums par šiem pieteikumiem," uzsvēra Reiniks.

Viņš gan skaidri nepateica, vai DP lūgs Rīgas domei pieteiktos pasākumus aizliegt. "Mēs izvērtēsim visus riskus un savus secinājumus noteikti nosūtīsim Rīgas domei," sacīja DP priekšnieks.

Jau vēstīts, ka Rīgas domē (RD) pašlaik ir pieteikti jau astoņi pasākumi pretrunīgi vērtētajai Leģionāru piemiņas dienai 16.martā. Pasākumus pieteikuši gan Daugavas vanagi, gan Apvienība pret nacismu, biedrība Autonomā darbība, Gustava Celmiņa centrs un Uldis Freimanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas