Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Drošības policijai līdz ar nosaukuma maiņu būs arī jauns logotips

No 2019. gada Drošības policija (DP) tiks pārsaukta par Valsts drošības dienestu un iegūs jaunu logotipu, atgādina DP.

2018. gadā pabeigts darbs pie valsts drošības iestāžu DP, Satversmes aizsardzības biroja (SAB), Militārās izlūkošanas un drošības dienesta (MIDD)) tiesiskā regulējuma pilnveidošanas Izmaiņas tiesiskajā regulējumā, kas stāsies spēkā 1. janvārī, nostiprina dienestu valsts drošības iestādē kā speciālu dienesta veidu, kas ir atšķirīgs no citiem dienestiem valsts pārvaldē.

No jaunā gada DP mainīs nosaukumu un turpmāk būs dēvējama par Valsts drošības dienestu (VDD). Nosaukuma maiņa ir saistīta ar tiesiskās pēctecības principa nodrošināšanu arī pretizlūkošanas un valsts iekšējās drošības jomā. Dienests atbilstoši misijai, funkcijām un tam dotajiem uzdevumiem ir pēctecis 1919. gadā dibinātajam Valsts drošības departamentam – pirmajam civilajam pretizlūkošanas un valsts iekšējās drošības dienestam Latvijā.

Vienlaikus nosaukuma maiņa ir nozīmīgs atskaites punkts turpmākai darbībai un dienesta attīstībai. Dienests neveic policijai raksturīgas funkcijas, līdz ar to vārda "policija" lietojums nosaukumā sabiedrībā ir radījis neprecīzu izpratni par dienesta misiju, norāda DP. Dienests ir viena no trim valsts drošības iestādēm, kas veic pretizlūkošanu un īsteno preventīvus pasākumus valsts iekšējās drošības nodrošināšanā un kura uzdevumi ir saistīti ar risku novēršanu un apdraudējuma neitralizēšanu. Latvijai iekļaujoties Rietumu demokrātisko valstu kopienā, ir būtiski, lai nacionālās drošības dimensija, kurā darbojas valsts drošības iestādes, būtu precīzi nošķirta no tiesībaizsardzības jeb tā dēvēto policejisko funkciju īstenošanas.

Līdz ar nosaukumu mainīsies arī dienesta logotips. Tajā atainots ērglis, uz kura krūtīm novietots vairogs ar trīs zvaigznēm kā Brīvības pieminekļa virsotnē, simbolizējot dienesta vērtības:

  •  valsts – VDD misija ir nosargāt Latvijas valsti – tās neatkarību, konstitucionālo iekārtu un teritoriālo neaizskaramību – pret ārējiem un iekšējiem apdraudējumiem, tos savlaicīgi identificējot un novēršot;
  • drošība – visas dienesta darbības ir vērstas uz to, lai nodrošinātu valsts un tautas drošību, kas ir pamats Latvijas valsts attīstībai un tās iedzīvotāju labklājībai;
  • dienests – dienests Valsts drošības dienestā ir īpašs dienesta veids, jo prasa uzticīgi un pašaizliedzīgi kalpot Latvijas Republikai, tās Satversmei un tautai.

Top komentāri

naivais
n
Stilīga vārna. Kaut kas pa vidu nacistiskās Vācijas un Sadama Huseina Irākas ģerboņiem. Vāja cerība,ka ūberkrutie pašmāju bondi beidzot sāks strādāt un nenogulēt visādus rimševicus,pabrikus, godmanes-pētersones,āboltiņas, savickus, potapovas-strīķes un citus Krievijas aģentus svarīgos valsts amatos.
Uldis
U
Mežviet ko tas Ērglis tāds švaks ??? Vai ASV specdienesti neļāva skaistāku logotipu ???
Fuj
F
Nevis Latvijas tautai bet komunistu režīmam zaglīgajiem šie kalpo.Aizstāv režīma intereses lai resnie režīma cūki mierīgi var zagt un droši justies.Īstam katvijas oatriotam Grantiņam šie kpss mordovoroti salauž roku un grib cietumā sapūdēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas