Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Drošībnieki brīdina, ka Tēvijas Sargu video var izmantot pret Latviju vērstās kampaņās

Drošības policija (DP) sociālajā tīklā Facebook izvietoto biedrības Tēvijas Sargi video, kurā tostarp redzamas šaujamieroču mulāžas, vērtē kā provokatīvu materiālu, kuru kāds var izmantot arī pret Latviju vērstās informatīvās aktivitātēs. DP ir iepazinusies ar Tēvijas Sargu izplatīto materiālu, un dienesta vērtējumā šis materiāls ir vērsts uz kustības popularizēšanu un jaunu interesantu piesaisti, izmantojot tādus elementus, kas sabiedrībā var tikt uztverti neviennozīmīgi. "Tāpat pastāv risks, ka šādi provokatīvi materiāli var tikt izmantoti pret Latviju vērstās informatīvās ietekmes aktivitātēs," norādīja DP.

Biedrība Tēvijas Sargi, kas jau agrāk izcēlusies ar pretrunīgi vērtētām aktivitātēm, nesen sociālajā tīklā Facebook publicējusi video, kur kamuflāžas krāsas biksēs un melnās jakās tērpti organizācijas biedri apsnigušā laukā demonstrē cīņas paņēmienus ar triecienšautenēm līdzīgiem priekšmetiem. Organizācijas pārstāvju priekšgalā redzams organizācijas līderis Jānis Sils. Tāpat video redzamas braucošas melnas apvidus automašīnas, kurām piestiprināti Latvijas karogi.

 

Jau ziņots, ka pagājušā gada oktobrī organizācija 30. septembrī sociālajos tīklos ievietoja fotogrāfijas, kurās redzams, ka organizācijas atbalstītāji, tērpušies kamuflāžas biksēs un jakās ar kapucēm, atrodas pie patvēruma meklētāju izmitināšanas centra ēkas Muceniekos. "Pastaigājām pa Muceniekiem. Vēstījumu labi uztvēra gan pagalmā, gan ēkā esošie, arī personāls, ar kuru bija neliels dialogs par mūsu nodomiem šeit," bija teikts organizācijas Twitter kontā.

Šī akcija pievērsa DP uzmanību, kas norādīja, ka akcijas mērķis bijis atgādināt par organizācijas esamību un vairot tās popularitāti. DP ir zināma šī organizācija un tās mērķi, kas drošībnieku ieskatā sabiedrībā netiek uztverti viennozīmīgi un neveicina sabiedrības saliedētību.

Biedrība Tēvijas Sargi publiski iepriekš norādīja, ka tās mērķis ir veicināt latviešu nodarbošanos ar militāro tuvcīņu un interesi par militārismu un Latvijas militāro vēsturi. Biedrība uzskata, ka "latviešu vīrietim ir jābūt spējīgam aizstāvēt gan sevi, savus tuviniekus, gan vajadzības gadījumā arī savu zemi un tautu".

Viens no organizācijas principiem esot kategoriski noraidīt jebkuru ārēju ietekmi, kas tiecas radikāli mainīt Latvijas etnisko sastāvu, saziņas valodu un morāles normas. Organizācijas pazīstamākais līderis ir Jānis Sils.

Top komentāri

ļuļa
ļ
kāpēc drošības policiju satrauc tas, ko kāds var padomāt par latvijas patriotiem, nevis tas, kādus murgus izplata visādi plineri un ždanokas? par osipoviem un lindermaniem nerunājot.
Pilsonis Vulgaris
P
Kad DP sāks reāli aizstāvēt Latvijas iedzīvotājus. Cik ārvalstu spiegu tā ir atmaskojusi. Varbūt ir vērts ierobežot krievias TV kanālu darbību Latvijas teritorijā. Piemēram ja TV kanāls ir divkosīgs tas būtu jāslēdz. Piemēram vienā ziņu kanālā 16 martu krievijā krieviem pasniedza kā neonacistu atdzimšanas gājienu.
saimnieksa
s
DP pirmkārt jālikvidē valsts izzadzēji nevis jāērmojas, Tēvijas sargi aizstāv mūs Latvijas normālos iedzīvotājus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas