Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dumpis: Latvija patlaban nevar atļauties atvieglot ierobežojumus

Ņemot vērā vairākus faktorus, tostarp joprojām relatīvi augsto saslimstību ar Covid-19 uz Eiropas fona, patlaban Latvija nevar atļauties atvieglot ierobežojumus, mikroblogošanas vietnē Twitter šādu uzskatu pauda Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis.

Citu iemeslu vidū viņš min epidemioloģiskās situācijas neuzlabošanos, nelielo pieejamo vakcīnu daudzumu, jaunā vīrusa varianta izplatīšanos un novājinātu veselības aprūpes sistēmu. "Manuprāt, [šie] ir pietiekami iemesli, kāpēc Latvija nevar atļauties ierobežojumu atvieglošanu," uzskata infektologs.

Jau ziņots, ka Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis aģentūrai LETA piektdien sacīja, ka, pārskatot ierobežojumus, būtu jāievēro piesardzība, jo katra šāda veida pasākumu mīkstināšana palielina epidemioloģisko risku. Līdz ar to, samazinot ierobežojumus, "jāseko līdzi tam, kas notiek", sacīja Briģis.

"Kopējais princips ir, ka mēs ļoti pakāpeniski mazinām ierobežojumus, bet, ja redzam pasliktināšanos, tad ierobežojumi būs atkal strauji jāievieš," skaidro Briģis, kura nostāju, pēc paša teikā, spilgti apliecina notikumi Igaunijā, kur pēc pasākumu mīkstināšanas atkal sācies saslimstības pieaugums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas