Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzintars prasa Ētikas komisijai izvērtēt Spolīša rīcību Saeimas debatēs

Nacionālā apvienības Visu Latvijai! TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars aicina Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju izvērtēt parlamentārieša Veiko Spolīša rīcību Saeimas debatēs.

Iesniegumā komisijai Dzintars norāda, ka, viņaprāt, pagājušajā nedēļā Spolītis parlamenta debašu laikā demonstrēja "aizskarošu un ar Saeimas cieņu nesavietojamu uzvedību". Politiķis skaidro, ka deputāta Kārļa Krēsliņa (NA) uzstāšanās laikā Spolītis "izsmēja runātāju un veltīja viņam nepieklājīgu, aizvainojošu žestu - pieliekot pie pieres divus pirkstus".

"Šāds žests, tautā apzīmēts ar vārdiem "šaurā pierīte", tradicionāli tiek lietots nolūkā neverbāli kādu nodēvēt par muļķi. Žests tika adresēts plaša plenārsēdē klātesošo ministru un deputātu lokam. To skaidri redzēju ne tikai es, bet vairāki mani kolēģi, kas sēdēja dažādās zāles vietās," uzsver deputāts.

Viņš arī piebilst, ka, piemēram, deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) bija pievērsis tam uzmanību tālākajās debatēs. Tomēr Spolītis tālākajās debatēs nenoliedza savu rīcību, bet, "spriežot pēc reakcijas, drīzāk bija gandarīts ar savu uzvedību".

Dzintars klāsta, ka Krēsliņš kā Nacionālo bruņoto spēku virsnieks, militārais zinātnieks un ģenerālis, debatējot par nākamā gada valsts budžetu, pievērsa uzmanību aizsardzības tēmai. "Katram deputātam ir tiesības uz savu viedokli un katram ir tiesības arī nepiekrist. Bet atšķirīgs viedoklis vai personīgas antipātijas nevar kalpot par pamatu, lai publiski apsaukātu un izņirgātu savu kolēģi, īpaši cienījamāka gadagājuma cilvēku, kura darbs bija veltīts Latvijas armijas un valsts labā," uzsvērts iesniegumā.

Līdz ar to politiķis mudina komisiju izvērtēt Spolīša rīcības atbilstību Saeimas deputātu ētikas kodeksam.

Komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (Saskaņa) aģentūrai LETA sacīja, ka komisija tuvākajā sēdē lems, vai ierosināt ētikas pārkāpuma lietu. Vienlaikus Orlovs atzina, ka šī ir netipiska situācija, jo parasti tiek vērtēti deputātu izteikumi, nevis žesti. Orlovs arī pieminēja, ka komisijas deputāte Janīna Kursīte-Pakule (NA) ir autore grāmatai par latviešu žestiem, kas varētu palīdzēt diskusijās par šo jautājumu.

Top komentāri

a13
a
Gan jau Krēsliņš tiešām būs glupības runājis, ja pat Raivis kaut kādu Veiko kustību uzskata par norādi uz runātāja šaurpierību.
nu un?
n
Spolītis atkal bija pierijies krievu ļergu. Pacanam tā gadās regulāri.
Nu, Raivim Dzintaram ar šo žestu
N
būtu par maz, jo ir iedzimts apaļš idiots ar visai šauru pierīti, un ar ģeķa degunu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas