Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzīvojamo māju teritoriju labiekārtošanai rosina novirzīt 31 miljonu eiro

Dzīvojamo māju teritoriju labiekārtošanai rosina novirzīt 31 miljonu eiro, liecina Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātais un saskaņošanai nodotais noteikumu projekts par aizdevumiem būvdarbiem daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās un to teritoriju labiekārtošanai.

Noteikumi izstrādāti, lai atjaunotu Latvijas dzīvojamo fondu, uzlabotu dzīvojamo teritoriju tehnisko stāvokli, kā arī veicinātu elektroauto uzlādes infrastruktūras izveidi pie esošām dzīvojamām mājām.

EM piriekšlikums paredz šim mērķim novirzīt 31 miljonu eiro. Aizdevumus izsniegtu "Attīstības finanšu institūcija Altum" ("Altum").

Atbalstu varētu saņemt dzīvokļu īpašnieki, dzīvojamās mājas apsaimniekotāji, dzīvokļu īpašnieku biedrības, dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības vai juridiskas personas, kuru īpašumā ir dzīvojamās mājas.

Plānots, ka aizdevumu piešķirs būvdarbu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas norobežojošās konstrukcijās un koplietošanas telpās; daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas inženiersistēmu atjaunošanai, pārbūvei vai izveidei; teritorijas labiekārtošanai; elektroauto uzlādes vietu infrastruktūras izveidei.

Maksimālais aizdevuma apmērs vienam aizņēmējam par vienu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju būtu 400 000 eiro, bet nepārsniedzot 120 eiro uz vienu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējās platības kvadrātmetru. Aizdevuma maksimālais termiņš plānots 20 gadi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas