Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Džoanas O’Riordanas pirmā diena Latvijā

No 6. līdz 10. jūnijam Rīgā pirmo reizi viesojas unikālā personība, kuru mēdz dēvēt par cilvēku bez robežām – Džoana O’Riordana. Otrdien, 7. jūnijā, Džoana O’ Riordana piedalījās Labklājības Ministrijas Invalīdu Lietu Nacionālās padomes ārkārtas sēdē, kurā noritēja diskusija, skarot daudz un dažādus nopietnus jautājumus par vides pieejamību invalīdiem Latvijā, kā arī tika apspriesti finansējuma un integrācijas jautājumi. Džoana viesojās arī bērnu rehabilitācijas centrā POGA, iesaistoties diskusijā par bērnu rehabilitāciju.

Jauniete Latvijā viesojas iniciatīvas Iedvesma projekta Iedvesmas Diena ietvaros ar centrālo pasākumu 8. jūnijā, kuru būs iespēja skatīties arī tiešraidē plkst.18.00 no kinoteātra Splendid Palace.

Pasākuma laikā tiks demonstrēta dokumentālā filma No Limbs No Limits par jaunietes dzīvesstāstu, kā arī notiks saruna ar pasākuma moderatoru Haraldu Burkovski un atvērtā diskusija ar klātesošajiem.

Džoana O’Riordana ir viena no septiņiem pasaulē dzīvojošajiem cilvēkiem ar Tetra-amelia sindromu, kuru raksturo visu četru ekstremitāšu trūkums. Džoana ir atzīta motivējoša runātāja, cilvēku tiesību aktīviste, vairāku pasaules līmeņa apbalvojumu ieguvēja. Viņa ir uzstājusies ANO konferencēs, TED pasākumos, vairākās konferencēs un workshop darbnīcās visā pasaulē. Džoana studē kriminālistiku, konsultē Masačūsetsas Tehnoloģiju universitāti un Apple robota izstrādē, kas paredzēts dzīves atvieglošanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Džoanas O’Riordanas vizīte Latvijā notiek ar Rietumu bankas labdarības fonda un Rīgas Brīvostas atbalstu, sadarbībā ar invalīdu un viņu draugu apvienību Apeirons.

Iedvesma ir izdevniecības Dienas mediji jaunākā iniciatīva, kuras ietvaros tiek rīkoti iedvesmojoši, publiski pasākumi ar starptautiski atzītām, spilgtām, centrālām figūrām – Iedvesmas dienas, Latvijas skolās notiks Iedvesmas Stundas, tiks pasniegta Iedvesmas balva u.c. .

Vairāk info – iedvesmas.diena.lv.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas