Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ECB atļāvusi Luminor īstenot pārrobežu apvienošanos Baltijā

Eiropas Centrālā banka (ECB) ir atļāvusi Luminor īstenot pārrobežu apvienošanos Baltijā, aģentūrai LETA pavēstīja Luminor Bank sabiedrisko attiecību vadītāja Lita Juberte-Krūmiņa.

Viņa informēja, ka apvienošana paredz Luminor banku pilnīgu integrāciju, turpinot darbību visās Baltijas valstīs ar banku Igaunijā un tās reģistrētajām filiālēm Latvijā un Lietuvā. Plānots, ka pārrobežu apvienošana un juridiskās izmaiņas stāsies spēkā 2019.gada 2.janvārī.

Juberte-Krūmiņa atzīmēja, ka šogad 29.martā Luminor bankas visās Baltijas valstīs parakstīja pārrobežu apvienošanas līgumu un maijā saņēma ECB apstiprinājumu, kas deva atļauju atvērt filiāles un sākt to darbību Latvijā un Lietuvā. Tagad, pēc galīgās atļaujas saņemšanas no ECB, Luminor turpinās darbu pie juridisko izmaiņu ieviešanas.

"Ikdienas darbs un klientu apkalpošana turpināsies kā ierasts. Par citiem jaunumiem, tostarp pārmaiņām, kas saistītas ar produktu vienādošanu, jauniem piedāvājumiem klientiem un digitālajiem uzlabojumiem, stāstīsim atsevišķi," sacīja bankas pārstāve.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada oktobra sākumā Baltijas valstīs darbu sāka Nordea Bank un DNB apvienotā banka Luminor Bank. Latvijā apvienošanās procesā Nordea Bank Latvijas filiāle nodeva aktīvus DNB Bankai, kura mainīja nosaukumu pret Luminor Bank.

Pārrobežu apvienošanās paredz, ka Latvijā un Lietuvā strādājošās Luminor Bank pievienos Igaunijas Luminor Bank. Pēc apvienošanās Igaunijas Luminor Bank darbosies Latvijā un Lietuvā ar filiāļu starpniecību.

Top komentāri

Jābūts Stulbiņš
J
Vienīgā cerība, ka pirms bankrotējam mēs, bankrotēs Luminor.
Ļum In Or
Ļ
Kas tur īsti viņiem ļum?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas