Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Eglājs nekandidēs uz CVK priekšsēdētāja amatu

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sekretārs Ritvars Eglājs nekandidēs uz komisijas priekšsēdētāja amatu, ceturtdien vēstīja LNT ziņas.

Kā raidījumam apstiprināja nacionālās apvienības Visu Latvijai! Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars, koalīcijas partneru starpā nebija vienprātības, tāpēc, lai noņemtu aizdomas, ka, vērtējot citus kandidātus, nacionālās apvienības intereses būtu pret Eglāju, VL-TB/LNNK šo jautājumu noņēmusi no dienaskārtības.

Līdz ar to patlaban koalīcijā tiekot apspriesta tikai partiju apvienības Attīstībai/Par! (AP) šim amatam virzītā bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbiniece Diāna Kurpniece. Vienlaikus A/P līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts LNT ziņām neizslēdza iespēju, ka varētu parādīties arī vēl kāds cits kandidāts.

Kā ziņots, līdz 7.martam deputātiem jāpiesaka kandidatūras arī CVK priekšsēdētāja amatam.

Iepriekš tika apspriesti divi iespējamie kandidāti uz šo amatu - Kurpniece un Eglājs. Pašlaik koalīcija nav vienojusies par vienu kandidātu, tāpēc politiķi turpinās diskusijas par šo jautājumu.

Atsevišķas koalīcijas partijas ir paziņojušas, ka vēlas CVK ilggadējā vadītāja Arņa Cimdara nomaiņu, lai CVK "ieplūst jaunas asinis".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas