Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eiropas Parlamentā skatīsies dokumentālo filmu par Paulu

Otrdien, 14.maijā Eiropas Parlamentā Briselē deputāte Inese Vaidere (V) rīkos režisores Vijas Beinertes veidotās dokumentālās filmas Zib mūža rats demonstrāciju. Filmas pirmizrādē Eiropas Parlamentā piedalīsies pati filmas režisore, lai klātesošos iepazīstinātu ar dokumentālās filmas tapšanas gaitu.

"Maestro Raimonds Pauls ir viens no visu laiku izcilākajiem latviešu komponistiem un daudzas no viņa radītajām dziesmām ir kļuvušas par mūsu kultūras neatņemamu sastāvdaļu - tām ir jau tautasdziesmas statuss," norāda I.Vaidere.

"Ja Raimondam Paulam būtu bijusi iespēja radoši strādāt brīvā Latvijā, nevis aiz dzelzs priekškara, tad viennozīmīgi Maestro atpazīstamība pasaulē būtu līdzvērtīga itāļu pianista Nino Rotas slavai," ir pārliecināta deputāte, uzsverot, ka šī filmas prezentācija ir iespēja ar Latvijā iemīļoto mūziku iepazīstināt kolēģus Eiropas Parlamentā.

"Maestro ir kā tautasdziesma un aisbergs. Visi viņu zina, taču tā pa īstam pazīst tikai retais. Tāpēc man bija ārkārtīgi interesanti strādāt pie šī darba, sarunāties gan ar pašu Maestro, gan tiem, kas viņu pazīst labāk vai citādi nekā es. Apkopojot pārdomu, atmiņu, joku un vīziju zibšņus, varējām nedaudz dziļāk ielūkoties "aisberga" slēptajā daļā," par savu kinodarbu saka filmas režisore V.Beinerte.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas