Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

EK apstiprinājusi 51 miljona eiro Latvijas atbalsta programmu uzņēmējiem Covid-19 krīzē

Eiropas Komisija (EK) ir apstiprinājusi Latvijas atbalsta programmu uzņēmējiem Covid-19 krīzē, kuras budžets ir aptuveni 51 miljons eiro, informēja EK pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs Kaspars Kreics.

Kā norāda EK pārstāvniecības preses sekretārs, ka Latvijas finansētā programma paredzēta tādu uzņēmumu atbalstam, kuri nodarbojas ar preču un pakalpojumu eksportu Covid-19 uzliesmojuma kontekstā. Programma tika apstiprināta saskaņā ar pagaidu regulējumu valsts atbalsta pasākumiem. Ar publisko atbalstu, kurš tiks piešķirts tiešo dotāciju veidā, tiks segti līdz pat 25% no obligātajām sociālās apdrošināšanas iemaksām, ko veic saņēmēji.

Programma būs pieejama visu nozaru uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar eksportu, taču ir daži Latvijas noteikti izņēmumi, piemēram, uzņēmumi, kas darbojas šādās jomās - primārā lauksaimnieciskā ražošana, lauksaimniecības produktu apstrāde un tirgvedība, zvejniecības un akvakultūras nozare, kā arī finanšu nozare, norāda Kreics.

Programmas mērķis ir nodrošināt pašreizējās krīzes skarto uzņēmumu apgrozāmo līdzekļu vajadzības un palīdzēt tiem turpināt savu darbību, sākt investēt un saglabāt darbavietas pandēmijas laikā un pēc tam.

Komisija konstatēja, ka Latvijas programma atbilst Eiropas Savienības (ES) pagaidu regulējuma nosacījumiem. Konkrēti, atbalsts uz vienu uzņēmumu nepārsniegs 800 000 eiro, kā noteikts pagaidu regulējumā. Komisija secināja, ka šis pasākums ir nepieciešams, piemērots un samērīgs, lai novērstu nopietnus traucējumus dalībvalsts ekonomikā.

Valdībā 14.jūlijā atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu, kas paredz, ka valsts subsidēs Covid-19 krīzē cietušo eksportējošo uzņēmumu strādājošo algas, tam veltot 51 miljonu eiro.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem, atbalstam kvalificējas 350 uzņēmumu.

Atbalsts tiks sniegts granta veidā, kas tiks piešķirts saimnieciskās darbības veicējam darba samaksas kompensēšanai Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai.

Atbalsts tikts noteikts 25% apmērā no konkrētā uzņēmuma 2019.gada nomaksātajām valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, bet ne vairāk kā 800 000 eiro saistītai personu grupai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas