Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ekonomisko noziegumu apkarotājus motivēs ar 400 eiro piemaksām

Valdība otrdien akceptēja grozījumus noteikumos, kas paredz jaunas - līdz 400 eiro - piemaksas policistiem, kuri apkaro smagus ekonomiskos noziegumus un kibernoziegumus.

Iekšlietu ministrija (IeM) sagatavojusi attiecīgus grozījumus Noteikumos par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm speciālajām piemaksām. Izmaiņas arī paredz no 356 eiro uz 400 eiro palielināt maksimālo piemaksas apmēru par tiešu organizētās noziedzības apkarošanu, kā arī apkarošanas vadību.

IeM skaidro, ka viens no pašreizējās valdības mērķiem ir ēnu ekonomikas apkarošana un noziedzīgā ceļā iegūtu finanšu līdzekļu legalizācijas novēršanas iespēju stiprināšana. Arī Valsts policija (VP) kā vienu no galvenajām prioritātēm noziedzības apkarošanas jomā ir noteikusi ekonomisko noziegumu apkarošanu, it īpaši cīņu ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu izkrāpšanu, cīņu ar nelegālu akcīzes preču apriti Latvijas iekšējā tirgū un kibernoziegumu apkarošanu.

Ekonomiskie noziegumi nodara būtisku kaitējumu tautsaimniecības interesēm, tie var radīt tirgus deformāciju, ekonomiskās stabilitātes apdraudējumu. Pastāvot augstai noziedzībai ekonomiskajā jomā, zūd uzņēmēju uzticība biznesa videi, samazinās investīcijas, nodokļu ieņēmumi.

Vienlaikus noziegumi ekonomikas jomā ir ļoti sarežģīti, resursu ietilpīgi, to izmeklēšanai ir nepieciešams augsti kvalificēts personāls ar zināšanām ekonomikā, kuram šajā jomā ir jāspēj konkurēt ar aizstāvību, skaidro ministrijā.

Ņemot vērā šo ekonomisko noziegumu būtisko ietekmi uz tautsaimniecības interesēm, kā arī to izmeklēšanas ievērojamo sarežģītību, Iekšlietu ministrija norāda, ka ir nepieciešams īpaši motivēt šos noziegumus izmeklējošās amatpersonas.

Tāpat vēl viens deklarācijas mērķis ir organizētās noziedzības, cilvēktirdzniecības un narkotiku izplatības apkarošana un ierobežošana, lai palielinātu Valsts policijas darbu šajā jomā un atbilstoši motivētu organizēto noziedzību apkarojošos darbiniekus. Līdz ar to nepieciešams palielināt speciālās piemaksas par tiešu organizētās noziedzības apkarošanu un apkarošanas vadību maksimālo apmēru.

Saskaņā ar likumiem par valsts budžetu piemaksu palielināšanai VP amatpersonām 2015.gadā un turpmāk katru gadu piešķirts papildu finansējums 1 160 991 eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas