Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ekspremjers Gailis: Banka Baltija sabruka, jo Repše meloja

Izglābt Banku Baltija (BB) no kraha neizdevās, jo toreizējais Latvijas Bankas prezidents Einars Repše bija maldinājis valdību par bankas patieso stāvokli, intervijā žurnālam Playboy pauž bijušais valdības vadītājs Māris Gailis, kura premjerēšanas laikā BB sabruka.M.Gailis atzīst, ka būdams premjers, pat tuviem paziņām teicis, ka naudas glabāšana šajā bankā esot droša: “Tas bija ētikas jautājums.

Sievasmāte man to vēl joprojām nav piedevusi. Pats arī neņēmu ārā. Protams, varēju izņemt. Zināju, ka ieguldījumi tur ir apdraudēti. Bet kā es varēju sievasmātei teikt: “Ņem ārā!”, ja visiem saku, lai neņem? Turklāt man tā bija jāsaka, jo tas bija vienīgais variants, lai izvairītos no tā, ka visi skrien un grābj naudu laukā. Mums tā bija cerība noturēt. Tā cerība bija falša tāpēc, ka mums meloja Repše.”To apstiprinot Stokholmas tiesas lēmums. “Mani uz Stokholmas tiesu pat neizsauca, tā galīgi nebija valdības lieta un kompetence. Repše bija maldinājis visus, viņš bija zinājis, bet glāba savu ādu un savus pagonus. Licenci bankai vajadzēja noņemt jau divus gadus agrāk, tad ziepes nebūtu tik lielas.”Ekspremjers arī atceras, ka auditors bija atzinis, ka BB varētu būt problēmas ar 25 miljoniem latu, taču patiesībā problēmas bijušas ar 200 miljoniem latu, kas būtu līdzvērtīgi miljardam latu šobrīd.Tajā pašā laikā M.Gailis slavē E.Repši par algu pacelšanu valdībai laikā, kad E.Repše bija premjers, un “svētu darbu”, nedevalvējot latu, uz ko cerēja BB īpašnieks Aleksandrs Lavents.Savukārt Parex sabrukumam nav nekādas līdzības ar BB krahu: “Parex iekrita uz burbuļa eiforijas – aizņēmās naudu īstermiņā un aizedva ilgtermiņā. Kad pienāca termiņš, nevarēja pārfinansēties”.Pilnu interviju ar ekspremjeru Māri Gaili lasiet žurnāla Playboy jūnija numurā.

Top komentāri

Zaudētājs
Z
PARĀDIET MAN VIENU, KURŠ NO VIŅIEM NEMELO??? ARĪ GAILI .......PAR KĀDU NAUDU IR MILDA --VEMT GRIBĀS PAR VISU TO CEĻOJUMU PĒC BANKAS SABRUKUMA....
lats
l
gailis galīgi kaunu apēdis. vajadzētu būt zemākam par zāli, pateicībā, ka nesēž cietumā, kur viņam īstā vieta. Cietuma vietā par mūsu naudiņu pasauli apceļoja,- kauns un negods. tagad atkal alkst pēc uzmanības, laikam naudiņas ldīkajai un greznajam dzīvei aptrūcies, interesanti, kur zags tagad.
ods
o
Gaiļa kungs tikai atklāj patiesības,ko visi zina.Arī Repšes kungs ir pats stāstījis,ka par stāvokļi BB viņu maldinājuši arī starptautiskie auditi,kas neko bīstamu neprognozēja.Lūdzu Gaiļa kungs pastāsti savus novērojumus par finansu plūsmu Ventspils tranzītostā,kādēļ pieļāvi valsts kapitāla un finansu noplūšanu tikai dažu cilvēku interesēs un kā pats pietuvinājies un arī dabūji labu stipendiju no Ventspilniekiem caur ofšoriem un nostiprināji uz ilgiem laikiem tradīcijas,stipendiju sanemšanai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas