Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Elektrības traucējumi nav būtiski ietekmējuši latviešu valodas eksāmena norisi

Šobrīd turpinās latviešu valodas eksāmens 12.klašu skolēniem un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem, neskatoties uz problēmām saistībā ar elektrības atslēgumu, kas radās avārijas rezultātā Augstsprieguma tīkls elektrotīklā, vēsta Valsts izglītības satura centrs (VISC).

"Uzklausām katru un palīdzam risināt situācijas, ja skolas informē par šādu nepieciešamību. Skolas un pedagogi lieliski pielāgojās esošajai situācijai, lai skolēniem mazinātu satraukumu un parūpētos par veiksmīgu eksāmenu norisi. Liels paldies viņiem par to," norāda VISC Vispārējās izglītības pārbaudījumu nodaļas vadītājs Kaspars Špūle.

Latviešu valodas eksāmenam šogad reģistrējušies 15322 skolēni. Eksāmenam ir viens variants. Skolēniem jāveic 2 uzdevumi eksāmena 1. daļā, 7 uzdevumi eksāmena 2. daļā un 1 uzdevums eksāmena 3. daļā.

Pagājušajā nedēļā skolēni kārtoja noslēguma pārbaudījumu svešvalodā, kas ir viens no trīs obligātajiem eksāmeniem, lai šogad saņemtu sertifikātu par vidējās izglītības iegūšanu.

Neskatoties uz ārkārtējās situācijas ierobežojumiem, drošības un higiēnas prasībām, nepieciešamību veikt izmaiņas eksāmenu norisē, eksāmenu sesijas pirmā nedēļa noritēja bez starpgadījumiem un ziņām par iespējamu eksāmenu satura izpaušanu pirms laika vai citiem pārkāpumiem. Šobrīd 12.klašu skolēniem vēl jāgatavojas obligātajam matemātikas eksāmenam, kurš notiks šonedēļ – 12. jūnijā.

Kā informēja Sadales tīkls, šodien plkst.9.38 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums Augstsprieguma tīkls 330 kV elektrotīklā – atslēdzies 330 kV kabelis starp TEC1 un Imantas apakšstaciju. Tā rezultātā atslēdzās TEC2 ģenerācija Rīgā un izsauca pārslodzi 110kV tīklā. Tika traucēta elektroapgāde daļai Rīgas un apkārtnē.

Top komentāri

Arlekino
A
"nav būtiski ietekmējuši" - tas nozīmēk, ka ietekmējuši tomēr ir... , bet netiek pateikts, kur, kam un kā....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas