Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Elektroapgāde traucēta apmēram 6000 Sadales tīkla klientiem visā Latvijā

Elektroapgāde trešdien ap plkst.8 traucēta apmēram 6000 elektroenerģijas sadales tīkla operatora AS Sadales tīkls klientiem visā Latvijā, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

"Sadales tīkla" pārstāvji norāda, ka bojājumi elektrotīklā vietām Latvijā ir radušies krasas gaisa temperatūras izmaiņu ietekmē. Tostarp šobrīd plašākie traucējumi fiksēti Bauskas un Gulbenes novadā.

Kompānijas operatīvie darbinieki pastiprinātā režīmā strādā pie bojājumu novēršanas, lai iespējami drīz atjaunotu elektroapgādi visiem klientiem.

"Sadales tīkla" pārstāvji arī min, ka, ļoti strauji mainoties gaisa temperatūrai, veidojies paaugstināts mitrums, tostarp kondensāts transformatoru apakšstacijās. Tā ietekmē vietām elektrotīklā gan otrdien, 9.janvārī, gan naktī uz trešdienu un trešdienas rītā notikuši bojājumi.

Vienlaikus kompānijā atzīmē, ka liela daļa bojājumu, kas tika reģistrēti otrdien, 9.janvārī, novērsti līdz pusnaktij. Vēlu vakarā elektroapgāde atjaunota arī Rīgā, Mangaļsalas un Vecāķu apkaimē, kur bojājumu sarežģītības un apgrūtinātas piekļūstamības dēļ elektroapgādes atjaunošana noteiktai klientu daļai aizņēma ilgāku laiku.

Otrdienas, 9.janvāra, vakarā elektroapgāde bija traucēta apmēram 4200 klientiem Jelgavas novadā. Daļai klientu elektrība atjaunota uzreiz pa rezerves elektrolīnijām, tomēr atlikušajiem aptuveni 3000 klientiem elektrība atjaunota trešdien īsi pirms plkst.7.

"Sadales tīkla" pārstāvji uzsver, ka paaugstinātā mitruma dēļ jauni elektrotīkla bojājumi var rasties arī trešdien.

Uzņēmuma pārstāvji aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Redzot bīstamu situāciju, piemēram, trūkušus elektrības vadus, notikuma vietai tuvoties nedrīkst, bet nekavējoties ir jāinformē "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot 112.

Ja īpašumā pazūd elektrība, pirmais solis ir pārbaudīt mājsaimniecības elektrības drošības slēdžus ("korķus") - vai tie nav atslēgušies. Nereti elektroapgādes atjaunošanai pietiek vien ar slēdža ieslēgšanu. Savukārt aktuālajai situācijai elektrotīklā iedzīvotāji aicināti sekot līdzi www.sadalestikls.lv pieejamā digitālajā atslēgumu kartē, kur apkopota informācija par jau reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem.

Vēl nereģistrētos bojājumus, pamanītos infrastruktūras defektus iedzīvotāji aicināti pieteikt mājaslapā, sadaļā "Pieteikt bojājumu". Konkrētajā rīkā iespējams pievienot arī bojājuma vietas koordinātes, kas palīdz identificēt bojājuma vietu.

Konstatējot bojājumus, elektroapgāde ar IT sistēmu palīdzību iespēju robežās tiek atjaunota pa citām elektrolīnijām jau pirms bojājumu novēršanas. Tikmēr operatīvā darba brigādes nekavējoties sāk bojājumu vietu lokalizēšanu un tehniskos darbus infrastruktūras atjaunošanai. Sarežģītāku un plašu bojājumu situācijās to novēršana var prasīt ilgāku laiku.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas